sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

viikko 29

Maanantaina heti aamupäivästä lähdin Onnin ja Sulon kans hallille reenaileen. Sulon kans pieniä ohjauskuvioreenejä, kepit ja kontaktit. Sulo on kyllä niin innokas tekemään, oisko perinyt tämän isältään Ediltä :)
Sulolle tuli samalla "odottamisreeni" kun reenailin Onnin kans. Heti alkuun otin suihkepullon lähettyville, koska arvasin että sille tulee käyttöä. Muutamia kertoja täytyi suihkautella ja komentaa, koska alkoi vikistä kun reenasin Onnin kans. Hyvin Sulolle kuitenkin oppi menee perille ja lopussa osasi jo rauhoittua odottamaan rauhallisesti :) Tätä reeniä on tehtävä ja paljon!!! Onniahan en laita edes kiinni kun odottaa että reenaan Sulon kans ja tähän yritän pyrkiä myös Sulon kohdalla. Koiran täytyy oppia odottamaan rauhassa ja hiljaa, tapahtui ympärillä mitä hyvänsä!!!
Onnin kans reenailin pienen radanpätkän ja hyvin lähti ohjauksiin mukaan. Keppikulmia myös reenailtiin... Yhtään ainutta kertaa ei yrittänyt haukkua ja siitä olen todella tyytyväinen.

Illalla lenkkeiltiin Oulun Heinäpäässä Laurin jalkapalloreenejen ajan. Samalla kävin myös vähän testaileen nurmella Onnin ja Nasun kans liikkumista. Nurmi oli kuiva ja todella lyhyt, niin ei mitään ongelmia kummankaan kanssa. Nasulle vaan saa tulla vauhtia lisää, meinaa olla vähän "laiska" liikkuja hihnassa.

Olemme tehneet paljon "irtilenkkiä" ja nyt tein tähän asiaan muutoksen. Normilenkeillä tehdään sekä irtilenkkiä että hihnalenkkiä ja painotetaan enemmän hihnalenkkeilyyn. Yritän tällä tavalla saada Onnin ja Nasun liikkumaan paremmin näyttelyissä. Tietenkin minun pitää uhrautua nyt ottamaan enemmän juoksuaskelia, joten tämä on sekä Onnille, Nasulle ja minulle varsinainen "juoksukoulu" ja vaatimus on että poijilla hännät pysyy alhaalla. Edi ja Sulo juoksee mielellään myös hihnassa, eikä hännän kanssa ole mitään ongelmia. Aika sen näyttää tuottaako tämä tulosta... :)

Perjantaina Tervosen Maarit haki minut, Onnin ja Sulon kyytiin ja lähdimme Aini ja Tiina Kaltakarin järjestämiin Susadan-kasvattajapäiville Halosenniemeen Koljun majalle. Kerrassaan mahtava paikka. Koiria oli noin 40 ja kyllä vilskettä riitti. Aini ja Tiina oli loihtinut herkkuja niin immeisille kuin myös karvaisille ystävillemme (nakkeja tietty) :) Mennessä sanoin Maaritille että meidän Onni ei kyllä mene veteen, mutta, mutta toisin kävi. Onni löysi niin ihanalle tuoksuvan tyttösen että mennä porskutti sen perässä myös veteen ja siinä mä kauhistelin että lauantaina näyttelyyn meno... Ei auttanut, Onni kirmaili meressä ja mutaisessa rannassa todella iloisesti häntä tötteröllä.
Onni ja ihanalle tuoksuva tyttö :)
kuva Maarit Tervonen
Sulo ei mennyt veteen, mutta mudassa tarpoi senkin edestä. No, pesemällähän se koira puhdistuu... Pääasia oli että kaikilla oli mukavaa ja nautimme kyllä koko poppoo hyvästä seurasta, sekä pöydän antimista! Kiitos Aini ja Tiina!!!


Onni Tornio
kuva Senja Ylinen
Lauantaina Tervosen Maarit ajeli Hanin ja Susun kanssa meille ja me hypättiin Onnin ja Nasun kans kyytiin, suuntana Tornion KV.
Ilma oli lämmin, vaikka aurinko ei paistanutkaan. Sopiva ilma koiria ajatellen.
Tuomarina oli Anders Tunold-Hansen Norjasta. "Setä" osoittautui erittäin tiukaksi ja tarkaksi tuomariksi. Nasu ensin kehässä nuortenluokassa. Vieläkään ei Nasun liike ole sellaista rentoa, vaikka nyt jo juoksi vähän reippaammin kuin aikasemmin. Nyt sain itsekkin ottaa juoksuaskelia kun aikasemmin olen kävellyt ja "houkutellut" Nasua liikkumaan. Nasu esiintyi muuten kyllä todella reippaasti ja maltillisesti, tuloksena EH.
Onni avoimessa luokassa, jossa hurjat 14 urosta. Yksilöesiintymisessä Onni oli varsin "hyvällä päällä" ja malttoi esiintyä. Ensimmäistä kertaa Onni liikkui nurmella kuin UNELMA, häntä alhaalla ja rennosti!!! Tuloksena ERI :) Kilpailuluokassa oli viisi urosta ja tuomari sijoitti Onnin toiseksi, elikkä ERI 2 ja SA! Kolme urosta sai SA:n :) Parasurosluokassa se sit alkoi "häntätaistelu" eikä liikekkään enää ollut rentoa. Tuomari oli tarkka ja nostikin avouroksissa kolmanneksi jäänneen meidän edelle. Perusteluna sain vielä suullisesti sen että häntä nousi ja selkä pehmeni liikkeessä. Onni siis epävirallisesti PU5 ;) Tyytyväinen olen, koska tuomarilla koko näyttelyn ajan erittäin tiukka linja. Poikien arvostelut lisätty omille sivuille.
Tervosen Maaritin Susu sai EH:n ja Hani-mummu räjäytti potin ollen VET ERI1, SA, PN3 ja ROP-veteraani!!! Niinpä jäimme odottelemaan isoja kehiä.
Hienosti Hani jaksoi ja pääsi jatkoon kahdeksan parhaan joukkoon. Kyllä mua jännitti kehän laidalla, mutta niin tuomari kätteli Maaritin ja Hanin pois jättäen neljä koiraa enää kehään. Onnea Hirmuisesti Maarit ja Hani, mahtava menestys!!! Kiitos Maarit vielä kyydistä ja mukavasta seurasta!!! :D

Juoksukoulu jatkuu edelleen... :)))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti