sunnuntai 30. lokakuuta 2011

viikko 43

Normi lenkkeilyä viisikon kans. Aamusta on mukava tehdä lenkki kun on jo valoisaa, mutta illalla kun lähtee kuuden aikaa lenkille on jo ihan pimeää. Täällä Haukiputaalla on liikuskellut "irtokoiria" ja kyllä täytyy sanoa ettei lenkillä oikeen illalla nauti kun koko ajan saa olla vähän varpeillaan peläten millon joku irtokoira tulee vastaan. Onneksi olemme vielä välttyneet näiltä "yhteentörmäyksiltä"!

Tiistaina ajeltiin Ninon kans Annalankankaalle pentutreffeille. Seurana Tervosen Maarit & Säde sekä Kaltakarin Tiina & Saaga. Kyllä näki että neitokaiset on sisaruksia vaikka kyllä Ninokin välillä juoksutti tyttösiä.
Mukava rauhallinen lenkki käveltiin pentusten kans.

Illalla Onnin agireenit. Aaltosen Mikko oli jälleen rakennellut mukavia radanpätkiä joissa oli pakkovalsseja sekä persjättöjä. Keppikulmia reenailtiin myös ja samalla sivuirtoamista. Onnin mielestä ihana Mimmi tuoksui vieläkin hyvälle kun piipaus oli sitä luokkaa. Onneksi malttoi kuitenkin keskittyä reenailuun ja mukavasti onnistuttiinkin.

Torstaina Sulon agireenit. Mammalla särki koko päivän päätä ja mietin ennen lähtöä että kantsiiko edes lähteä koko reeneihin. No, pieniä radanpätkiä joissa aiheena valssi. Ei meinannu minun pääkoppa olla yhtään mukana, mutta onneksi muutama onnistunut suoritus saatiin. Sulolta ei kyllä intoa puutu. Tänään ensimmäistä kertaa tein niin etten laittanut Suloa kiinni rataantutustumisen ajaksi, vaan jätin vaan irti istumaan ja odottamaan. Yllätys, yllätys Sulo malttoi todella hienosti odottaa paikallaan. Jes, jes jotain edistymistä :)

Perjantaina iltapäivällä ajelin koko viisikon kans hallille. Käytiin puolentunnin lenkki ja sit menin reenaileen agia Onnin kans. Hallilla olikin sama rata valmiina mitä reenailtiin tiistaina, joten kerrattiinpa Onnin kans sitä. Erikseen reenailin vielä keppikulmia. Onnin reenin jälkeen käväsin Ninon kans hallin sisätiloissa nuuskuttelemassa. Syötiin nakkia ja katseltiin ympärille. Sitten taas koko viisikon kans puolentunnin jäähyttelylenkki. Kyllä oli pikkujäbä Nino väsynyt tämän reissun jälkeen ja uni maistui.

Perjantaina kolahti postilaatikkoon uusi Agility Sports Bulletin lehti ja olipa siellä pientä juttua kuvan kans minusta ja Onnista :) Kuvajaa siinä ei oltu mainittu, mutta kuvat on ottanut Juha Sipola, Kiitos Juha!
lehdessä ollut kuva
kuvaaja Juha Sipola

Lauantaina Ninon ja Sulon kans hallille. Koskelan Kirsi piti agireenit shelttiporukalle. Nino alkeisryhmässä jossa neljä muutakin shelttiä. Yllätys, yllätys Nino oli nuorin ;) Ensin mentiin "hyppy" ilman rimaa tietenkin, elikkä siivekkeiden välistä vaan ja tässä ei mitään ongelmia. Sitten putki ja ensin piti vähän ihmetellä ja pyristellä että mikä ihme tämä on. Ensimmäisen kerran kun Nino meni putken, sen jälkeen tulikin jo kova veto päälle että tuonne mä haluan mennä. Mentiinkin sitten jo "hyppy"+putki ja voi mahoton kun Nino oli innolla mukana. Kyllä poika näytti sellaisia "merkkejä" että taittaa siitä agikoira tulla... Hyvin malttoi rauhassa odotella vuoroa muiden shelttejen mennessä samaa harjoitusta kuin mekin. Ihana Nino!!!

Sulon kans agilityä jo harrastaneet, mutta ei vielä virallisia kisoja käyneille ryhmässä. Mukavan radan oli Kirsi meille rakentanut. Aiheena valssi ja persjättö. Sulo on kyllä niin mainio, mennä viipottaa just niin kuin mamma ohjaa. Reakoi todella, todella säpäkästi mun ohjauksiin. Hyvin meni radanpätkä jossa 11 estettä. Kyllä oli mukavat reenit ja tietenkin onnistumiset kruunasi ne!!! Suuret Kiitokset Koskelan Kirsille!!!
Sulo ja Nino sai lenkkeillä reenejen jälkeen, joten teinkin Edin, Onnin ja Nasun kans kolmistaan mukavan lenkin. Tais "kakarat" nukkua tursottaa tyytyväisenä kotona sen aikaa, koska kun tultiin "isompien" kans kotiin taas löyty virtaa "kakaroilla".

Sunnuntaina heti aamusta Annalankankaalle lenkille Karin ja viisikon kans. Mukava ilma ja kyllä oli ihana rauhassa käveleskellä kunnes... musta iso koira pyyhälsi vastaan ja omistajaa ei näkynyt missään. Kyllä siinä iski paniikki niin minulle kuin Karillekkin. Onneksi koira osoittautui ihan kiltiksi eikä hyökännyt kenenkään kimppuun, huh selvittiin pelkällä säikähdyksellä.
Ärsyttää vaan ihmiset jotka päästävät omat koiransa irti eikä pidä niitä omien silmien näköetäisyydellä, koirienhan pitää olla hallittavissa jos irti pidetään!!!

Ninon sisäsiisteys on edelleen edennyt todella hienolle mallille, tästä on hyvä jatkaa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti