keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

D-pennut syntyi 26.7.2017

Lämpöjen mittailu tuotti tulosta ja lukeman 37,0 sain aamulla 25.7.2017 klo 05.00. Siitä sitten pitkin päivää mittailin lämpöjä milloin lähtisi nousemaan, mutta koko ajan pyöri vaan 37.1-37.4. Illalla klo 20.30 lämpö 37.3, mutta noin yhdeksän aikaa alkoi supistukset.
Supistuksia tuli säännöllisesti ja oli voimakkaita. Noin kymmen aikaa meni ihan räjähdysmäisesti vedet ja Nami muutamia kertoja työnteli sen jälkeen, mutta todella harvakseltaan. Supistukset hiipui vaikka yritin liikuttaa Namia ulkona ja yritin itse stimuloida sormella, mikä aina vähän auttoi mutta ei tarpeeksi.
Niinpä jouduimme hyppäämään autoon ja huristelimme Oulun Eläinklinikalle yöllä yhden aikaa.

Namin vointi tutkittiin ja ultralla katsottiin pentujen sykkeitä. Sydämmet löi, joten otettiin myös röntgenkuva että tiedetään montako on tulossa. Kaksi pentua näkyi. Tämän jälkeen lääkäri laittoi kanyylin, jonka kautta laitettiin kalkkia jos tällä alkaisi synnytys käynnistyä. Ei auttanut, joten lääkäri päätti että pistetään oksitosiiniä. Sen verran alkoi tällä tulla supistuksia että lääkäri sai tuntuman pentuun ja joka työnnöllä sai avustettua pentua ulospäin. Kyllä oli todella tiukassa, mutta onnellisesti ensimmäinen pentu joka oli tyttö 185g saatiin ulos klo 02.25.
Nami mamma alkoi heti hoitaa pienokaistaan ja jäimme odottelemaan että milloin toinen alkaa syntyä. Samalla tavalla lääkäri joutui auttamaan myös toisen pennun ulos joka oli poika 283g ja syntyi klo 03.15.
Kyllä voi sanoa että oli todellinen työvoitto että pennut saatiin ulos ilman leikkausta. Helpottuneena ja onnellisena lähdimme eläinlääkäristä kotiin.

Kutsumanimet pennuille tuli minulla yöllä jo kotiin ajellessa mieleen ja eipä niitä voinut enää muuttaa. Kaunotar ja Kulkuri

Ikäväkseni moni pennun kysyjä joutuu nyt pettymään, koska meillä ei ole yhtään pentua vapaana vaan näille kahdelle on tällä hetkellä kodit jo tiedossa lähipiiristä. Ilmoittelen kyllä jos muutoksia tulee.

Kaunotar ja Kulkuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti