sunnuntai 8. syyskuuta 2024

P-pennut

P-pennuista kolme on nyt muuttanut omaan uuteen kotiin ja ihanat kodit sai jokainen, toivon kaikkea hyvää ja Onnellista elämää pienille rakkaille.

Pentutarkastuksessa kaikki pennut todettiin terveiksi, mutta käytin Kiitäjän Pandoran ruuan oksentelun takia varjoainekuvissa ja sillä todettiin ruokatorven laajentuma. 


Tässä eläinlääkärin lausuntoa:

Pandora ruokatorven varjoainetutkimuksessa. 

Ruuan mukana syötettiin varjoainetta. Varjoaine jää ruokatorveen ja ruokatorvi on laajentunut(megaesofagus). Syy todennäköisesti synnynnäinen.

Suurella todennäköisyydellä ei parane. jotkut koirat pärjäävät vaivan kanssa kohtalaisen hyvin.

Pystysyöttö(Bailey chair)/juotto. ruokalun jälkeen pidetään pystyasennossa 15-30 min. Sopivan liukasta ruokaa, pienia annoksia usein. Ahmimiskuppi.

Suurentunut riski saada  keuhkotukehduksia, jos ruokaa pääsee ruokatorvesta henkitorveen(aspiraatiopneumonia)

Pandoran kanssa oli siis vaihtoehtona se että pentu nukutetaan ikiuneen tai koti jossa on tietoa ja taitoa hoitaa pientä. Onni kävi meillä sillä tälläinen koti löytyi pienelle että siellä on jo samaa sairautta hoidettu yhden sheltin kanssa 7-vuotta. Pandora on ihan normaali pentu ja mennä touhottaa kuin muutkin, mutta tuo ruokailu pitää osata hoitaa oikealla tavalla. 
Pandora muuttaa uuteen kotiin viikon päästä. Olen niin onnellinen että Anniina halusi ottaa pennun itselle ja hoitaa sekä huolehtia siitä parhaalla mahdollisella tavalla riskit tietäen. 

 

Kiitäjän Pricilla, Pandora, Picassao ja Pedro 6vk iässä, kuva Susanna Suomela


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti