keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Santeri

Täällä hypitään riemusta!!!

Santeri kävi terveystutkimuksissa elokuussa ja hienot tulokset sieltä tuli kaikilta muilta osin, mutta kyynärät 0/3.
Lonka B/A, polvet 0/0, ei sivuääniä sydämmessä, silmät terveet, yksi ripsi

No tätä harmittelin hirmuisesti ja pyörittelin kyynärkuvia ees sun taas, vertailin muihin ja ihmettelin.
Onneksi yksi ihana ihminen Heidi Viita laittoi viestiä ja hoksautti että olenko ajatellut laittaa Santerin kyynärkuvia paneeliin... ja siitä se ajatus sitten lähti.
Ajattelin että en siinä menetä kuin 84eur jos kyynärät tulee kolmosena takas, joten ei muuta kuin valitusta menemään. Laitoin siis Kennelliittoon anomuksen että Santerin kyynärät arvioidaan Pohjoismaisen Kennelunionin (PKU) röntgenpaneelissa.

2,5kk siinä meni ja nyt saa hyppiä riemusta, Santerin kyynärät oli lausuttu kolmen eläinlääkärin toimesta röntgenpaneelissa 1/1.
Santeri siis on jalostuskelpoinen kaikin puolin.

Koirassahan on paljon muutakin kuin pelkät lukemat mitä näemme koiranetissä, vaikka nekin on tietenkin tärkeitä niin se kokonaisuus kaiken kaikkiaan on kaiken A ja O.
Santeri on jalostuksellisesti minulle todella arvokas. Katson myös että Santerilla on todella paljon annettavaa ihanalle rodullemme.
Saan siinä omiin linjoihini vahvuutta ja uutta verta sekä elinvoimaisuutta.
Luonne on ihan täysi 10, ei parempaa luonnetta voi enää koiralla olla. Avoin ja sosiaalinen sekä ihmisiä että myös muita koiria kohtaa. Koiran rauhallisuus on se mitä pidän todella upeana piirteenä. Iloinen ja reipas tilanteessa kuin tilanteessa ei ole osoittanut minkäänlaista arkuutta. 
Ei ääniherkkyyttä. Ei agressiivisuutta. Koira terve kaikin puolin, ei ole mahan kanssa ongelmia ja syö hyvin. Liike on puhdas, ei ontumisia, jäykkyyttä eikä peitsaamista koskaan. Ei ole tarvinnut käydä eläinlääkärillä muuta kuin rokotuksilla.

Näyttelyistä 3xSERTI, joten ihan rotumääritelmän mukainen koira. Koiran rakenne sekä liike saanut paljon kehuja tuomareilta. Arvosteluja luettavissa Santerin sivuilla.

Suunnitelmia on jo Santerin varalle, mutta aika näyttää saanko pojasta jatkoa... TOIVOTTAVASTI!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti