sunnuntai 12. helmikuuta 2012

viikko 6

Olipa mukava herätä maanantaiaamuna kun pakkanen oli lauhtunut. Heti aamusta kävimme poikien kanssa tunnin lenkin talsimassa pitkin kylän raittia. Illalla sama lenkki, mutta lunta oli satanut niin paljo että melko tarpomiseksi meni. Todella hyvää liikuntaa pojille, saivat tehdä kunnolla töitä lumihangessa ravatessa.

Tiistaina pakkanen oli taas kirinyt sellaisiin lukemiin että pikku aamulenkki vaan tehtiin.
Illalla Onnin agireenit ja nyt olikin tekniikkareenit. Ensin oli putki-puomi erottelua ja sitä tehtiin ensin suorasta lähestymisestä, jonka jälkee lähestymistä vaikeutettiin asteittain sivusuuntaan. Seuraavaksi keppikulmia ja putkijarrutusta. Kaplaksen Mari antoi hyvät neuvot ja onnistuneita suorituksia saimme aikaseksi. Yhdellä hypyllä tehtiin myös whiskyleikkaus, joka on meille ollut aina vaikea. Marin ohjeistuksella saimme tämänkin vihdoin onnistumaan useaan kertaan. Mukavat tekniikkareenit ja kyllä oli nämä reenailut tarpeen.

Keskiviikkona Sulon agireenit. Päästiinkin tekemään ihan kunnolisen pitkää hyppyrataa 18-estettä. Tietenkin mukana oli myös rengas, muuri, pituus ja kepit. Ensimmäisellä kierroksella muutamassa kohdassa "tökkäs" ja niinpä Kaplaksen Marin ohjeistuksella katsotiin ohjauskuviot uusiksi. Toisella kierroksella porskuteltiinkin sitten 0-rata todella hienosti. Kyllä Sulo on niin mainio agikoiran alku, sillä on ihan selvästi "ajatukset" kokoajan mukana. :)

Perjantaiaamuna pakkanen oli taas lauhtunut, joten päästiin poikien kans normilenkeille. Kyllä sitä nauttii kävelystä ulkoilmassa noiden kovien pakkasten jälkeen ja kyllä nautti koiratkin.

Lauantaina ajelin katsomaan Edin jälkeläisiä Violetdream kenneliin. Pennut ovat siis nyt viikon ikäisiä. Tasaisesti ovat kaikki pentuset kasvattaneet painoa ja nyt yrittävät "jaloilleen" vaikka ei ihan vielä kyllä onnistunut. Kyllä ne on IHANIA!!!
alhaalta tyttö1, poika2, poika1 ja tyttö1
Lauantai-iltana käväisin Ninon kans hallilla reenailemassa nätöä. Kauan ei jankattu vaan ehkä noin 10-15min meillä meni kaiken kaikkiaan hallilla aikaa. Ihan kivasti Nino osaa jo nätöillä ja nyt olen myös nätöreeniin ottanut naksuttimen mukaan.

Sunnuntaiaamuna Onnin kans Okk:n agikisoihin. Ensimmäinen startti oli agiradalle ja tämä oli todella, todella hieno hyl. Neljännen hypyn Onni ehti hypätä väärään suuntaan, mutta jatkoimme vaan matkaa ja loppurata täydellisen puhdasta suorittamista. Tästä jäi hyvä fiilis. Toinen rata oli myös agirata ja tämä oli sellainen taistelu 0 sija 3. Parissa kohdassa oli sellaista "pelastelua". Minä jopa kompuroin yhdellä hypyllä, mutta onneksi Onni ei reagoinut tähän mitenkään vaan luki itse hienosti rataa ja niin pääsimme puhtaasti maaliin. Kolmas rata oli hypäri ja nyt kun jälkeen päin tätä mietin ei olisi edes kannattanut tälle radalle lähteä. Siitä tuli siis totaalinen sähellys hyl. Mammalla oli ajatukset ihan muualla ja jopa rataantutustumisessa tutustuin ihan väärin yhdellä putkella, mutta onneksi yksi kilpakumppani tästä minulle sanoi. Tästä kyllä huomaa että ajatukset pitää olla täysin kasassa vaan ratasuoritukseen, eikä harhailla yhtään mihinkään muualle. No, aina opimma uutta näistä kisatilanteista.
Saatiin siis tänään taas merkintä kisakirjaan, josta olen hyvin iloinen. :)

Illalla vielä Ninon kans pentuagireenit. Ensin kehonhallintaa ja saimme myös yhden uuden liikkeen tähän "jumppaan". Kosketusalustaa naksuttimen kans olemme reenailleet kotona ja nyt oli "näytönpaikka" Ojalan Jennille. Hyvin Nino on oivaltanut kosketusalustan ja saimme hyvät neuvot myös jatkoon. Sitten reenailtiin siivekkeen kans valssia ja hyvin Nino lähtee tähän mukaan. Puomin alastulot oli maassa ja tästä käpyteltiin useampaan kertaan, jossa tietenkin otimma "alastulokontaktin". Ihanaa miten innokkaasti Nino on tekemisessä mukana, eikä välitä yhtään mitä toiset koirat tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti