tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kaikilla pennuilla on uudet kodit

Tämä kasvattaja on todella onnellinen, kaikille pennuille on uudet ihanat kodit.

Kiitäjän Amaliasta tulee Helmi ja muutta Kalajoelle.
Kiitäjän Amandasta tulee Iita ja muuttaa Kuopioon.
Kiitäjän Aarteesta tulee Neeli ja muuttaa Ouluun.
Kiitäjän Arvoituksen kutsumanimi vielä mietinnässä, mutta muuttaa Keminmaahan.

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kakarat 6-viikkoa

Hui kun aika rientää, kakarat jo 6-viikkoa ja enää pari viikkoa niin ensimmäinen lentää "pesästä" pois. Voi kamalaa, nyt jo tippa tulee silmään kun ajattelee.
Meno on jo melko villiä ja välillä tätä kasvismammaa ihan hirvittää kun painetaan tuhatta ja sataa menemään.
Niin ihania kakaroita kaikki neljä, reippaita sekä rohkeita.

Kiitäjän Arvoitus 



Kiitäjän Aarre, Neeli
Kiitäjän Amalia
Kiitäjän Amanda

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Sirutus ja dna-testaus

Niin on pennut saaneet sirut niskaansa ja samalla otettiin dna-testit, elikkä polveutumismääritys. Laitoin nämä tärkeät paperit ja poskiharjat heti maanantaiaamuna postiin lähtemään Genoscopperille ja kirje lähti pikana. Nyt sitten jännityksellä odotamme milloin saadaan tulokset kumpi on trikkipojalle isänä, Luca vai Remu. 

Tässä videonpätkää pentujen iltavillistä ja Remu iskähän siellä kakaroita leikittää. :)


perjantai 20. maaliskuuta 2015

5-viikkoiset kakarat

Pennut tänään jo 5-viikkoa ja aivan mahdoton meno on päällä aina hereillä ollessa. Enää ei pentuaitaus riitä vaan pitää päästä olohuoneeseen juoksemaan. Luonteet aivan mahtavat kaikilla, todella reippaita sekä uteliaita.

Kiitäjän Amanda


Amanda


Kiitäjän Amalia

Amalia
Kiitäjän Aarre


Neeli

Kiitäjän Arvoitus

Arvoitus

Amalia, Amanda, Arvoitus, Aarre

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Pennut 4-viikkoa

Aika rientää ja niinpä 4-viikkoa sitten elikkä tasan kuukausi sitten Kiitäjän ensimmäinen pentue näki päivänvalon. Melkoisia riiviöitä alkaa pennuista kehkeytyä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita alkaa joka päivä tulla enemmän ja enemmän. Lelut kiinnostaa jo kovasti ja puruluutakin vähän on maisteltu, tai pieniä naskalihampaita siihen isketty.
Hyvin on ruoka maistunut ja tytöt on hurahtanu pojista ohi, vaikka ihan hyviä painoja on kaikilla soopelipennuilla. Trikkipoika on kasvanut viikon aikana kokoonsa nähden todella hienosti ja ruoka maistuu pojalle hyvin. 
Pennunkatsojia on käynyt ja pennut ovat saaneet myös lapsiterapiaa useamman kerran. 

Kaikki siis hyvin Kiitäjän pennuilla ja uusi viikko sekä uudet kujeet edessä.

T
otetaan rennosti masu täynnä

Kiitäjän Arvoitus

Kiitäjän Aarre josta tulee Neeli

Kiitäjän Aarre "Neeli"

Kiitäjän Amalia

Kiitäjän Amanda

Kiitäjän Amanda

lauantai 7. maaliskuuta 2015

3-viikkoa

Pennut jo 3-viikkoa. Paoinot noussu hyvin soopeleilla, mutta trikkipoika ei meinannu alkaa nostaa painoa ripulin jälkeen. Käytiin jopa eläinlääkärin tutkimuksissa ja juttusilla, mutta mitään syytä ei löytyny. Muutamia syitä löyty täällä kotona kun aloin tarkasti seurailla. Fanni syötti välillä pentuja seisten ja eihän tämä pikkutirriäinen sinne tissille sitten yltänyt. Sitten huomasin että nämä "möhköfantit" jyräsi tämän pienen aina tissiltä pois kun siellä olivat. Kolmaskin syy, Fannilla ei tullut niin paljo maitoa kun vähensin vissiin vähän liikaa sitä ruokaa, joten nyt Fanni saa ruokaa enemmän ja olen aloittanut myös pennuille lisäruuan annon. Aloittelemme kiinteän syömistä Starter moussella, johon laitan sekaan kermaviiliä. Ei siis jauhelihalla, millä monet aloittaa. Tämä mousse on pienille mahaystävällisempää, joten siksi tämä. Jauheliha otetaan ruokailuun mukaan sitten jossain vaiheessa. Sittenhän siirrytään myös jossain vaiheessa pentunappulaan. Arvatkaapa kuka on ahnein syöjä kun ruokalautanen tuodaan, no tietenkin trikkipoika Arvoitus. Mulla meinas ihan itku päästä kun eka kerran annoin tätä ruokaa, pentu ihan tärisi kun sillä oli niin kamala nälkä. Nyt on paino lähtenyt tosi hyvin nousemaan ja pentu on todella virkeä sekä reipas.
Pennun katsojia on käynyt ja olemme saaneet myös jo lapsivieraita, mikä on mahtavaa pentujen kannalta. Sopivia koteja mietitään ja katsellaan, seuraillaan pentujen kehitystä sekä kasvua. Soopelipoika on nyt kuitenkin jo varattu ihanalle nuorelle parille, jotka ovat useammin käyneet jo meillä tutustumassa koiriin ja nyt myös pentuihin.

ruokailuhetki
sisko ja sen veli, Amalia & Aarre
sisko ja sen veli, Amanda & Arvoitus