tiistai 28. helmikuuta 2012

viikko 8

Alkuviikosta normilenkkelyä ja muita koiramaisia touhuja :)

Tiistai olikin jännittävä päivä kun ajelimme Active Dog hallille Onnin ja Edin kans. Luvassa Italialaisen maailmanmestari Nicola Giraudin agilitykoulutus. Aluksi tutustuimme itsekseen rataan joka oli hurjat 34-estettä pitkä. Todella, todella vaikea ja haastava rata. Tämän jälkeen kävimme Giraudin opastuksella radan läpi ja hän kertoi ohjauskuviot tarkasti miten kannattaa koiraa ohjata. Tässä tulikin jo paljon miettimistä ja oma "lamppukin" syttyi useaan kertaan ;) Periaate oli että koiran pitää toimia lähiohjauksessa samalla tavalla kuin kauko-ohjauksessakin. Ja ei muuta kun Onnin kans radalle... Alussa heti tuli ohjeistus että en saa liian voimakkaasti jarruttaa koiraa, koska Onni reakoi todella herkästi minun ohjaukseen. Sekä tietenkin liike koko ajan itsellä ettei tee turhia pysähdyksiä, koska Onni reakoi niihin myös voimakkaasti. 11-estettä mentiin hienosti alkuun ja sit mammalla ajatus pysähty. No, siitä jatkoimme matkaa onnistuneesti ja kepeiltä todella hurja sivuirtoaminen. Onni suoritti sivuirtoamisesta huolimatta kepit täydellisesti ja pääsimme onnistuneesti tämän erittäin vaikean kohdan keinulle asti. Huippu fiilis, miten hyvin yhteistyö sujui.
Tauon jälkeen jatkoimme keinulta ja hyvin mennä viipotettiin esteelle 27. Siinä Giardi ohjeisti tarkkaa pyörittämistä, koska jos minulla yhtään käsi heilahti liikaa Onni irtosi heti. Saatiin tämäkin onnistumaan ja jatkoimme matkaa puomille. Giardi seisoi puomin alastulon vieressä ja Onni alkoi "himmaamaan". Saimme hyvät vinkit miten alamme alastuloa nyt reenaamaan Onnin kans, että se tulee nopeammaksi.
Giardi kehui Onnia nopeaksi sekä taitavaksi ja sanoi että Onnissa on potenttiaalia vaikka ja mihin! :D Aaltosen Mikko meni Edin kans ja todella hienosti toimi Edin ja Mikon yhteistyö, vaikka hirveästi eivät ole yhdessä reenailleet. Ihaillen katselin reunalta heidän työskentelyä. :D
Oli kyllä todella antoisa agikoulutus ja kyllä oli kotona "takki tyhjä" koulutuksen jälkeen.

Torstai ja perjantai normi lenkkeilyä, sekä pientä valmistautumista viikonlopun agikisoihin.

Lauantaina Active Dogsin agikisat Haukiputaalla. Onnin kans ajeltiin aamusta kisapaikalle. Ensimmäisenä agirata ja kun odoteltiin omaa vuoroa huomasin että Onni kävi hiukan liikaa "kierroksilla". No, ei muuta kun radalle ja se oli sit ihan häsärdi. Onni jopa haukkui radalla, mitä ei ole pitkään aikaan tehnyt. Hylkyhän siitä tuli jo neljännellä esteellä. Toinen startti myös agiradalle. Tämä ei ihan niin paha häsärdi ollu, mutta tulos hyl. Yhden kerran Onni kuitenkin tälläkin radalla haukahti ja mä sit heti komensin josta hiljeni. Kolmas rata oli hypäri, jossa ihan minun ohjausmokia ja niistä kaksi täysin turhaa virhettä. No, tulos tältä radalta, mutta se ei paljo mieltä lämmittänyt kun tämäkin tuntui sellaiselta häsärdi suoritukselta. Enpä muista milloin kisat olisi mennyt näin totaalisesti "penkin alle", mutta ainahan näistä oppii ja miettimistä jäi todella paljon. Onni oli siis herra höyryhäyry päällä ja sehän tarttui myös minuun joten ajatukset ei olleet yhtään kasassa suorituksissa. Ei muuta kun nämä kisat pitää "nollata" ihan täysin ja uusin tuulin seuraaviin kisoihin... :)
Jäinkin talkoilemaan meidän kisan jälkeen ja siinä samalla sai seurata kerrassaan huippuagiliitelijöiden menoa. On se upeaa katsottavaa kun huippu ohjaajat menee huippu koirien kans, kerrassaan ihailtavaa!!!

Sunnuntaina olin talkoilemassa kisoissa heti aamusta. Tarkoitus oli että Aaltosen Mikko kisaa Edin kans, mutta harmi kyllä Mikko oli niin kovassa flunssassa ettei pystynyt kisaamaan. No, Edi sai sit extempporee Koskelan Kirsin ohjaajaksi. Kertaakaan Kirsi ei ole Edin kans aikaisemmin mennyt, joten tilanne oli ihan outo niin Kirsille kuin Edillekkin. Kaksi starttia ja molemmat agiratoja. Todella, todella hienosti Kirsin ja Edin yhteistyö sujui, vaikka tuloksena molemmilta radoilta hyl. Edi on kyllä aika mainio, koskaan ei ole Kirsin kans touhunnut ja reenannut, mutta niin vaan radalla toimi aikas hienosti Kirsin käskytyksen alaisena. Kyllä mua jännitti seurata radan reunalta parivaljakon menoa. :)





sunnuntai 19. helmikuuta 2012

viikko 7

Maanantaina Nino herra täytti 7kk. Säkä oli nyt 36cm elikkä edelleen mukavasti ja tasaisesti poika kasvaa.
Nino 7kk
Tiistaina agireenailtiin Onnin kans. Ensimmäisellä kierroksella Kaplaksen Mari antoi taas hyviä neuvoja ohjausvalintoihin. Radalla oli 22-estettä ja toisella kierroksella mennä viipotettiin Onnin kans todella varmasti ja hienosti 19-estettä kunnes mammalla iski totaalinen "muistikatko". Tyytyväisiä oltiin kuitenkin tähän ratasuoritukseen jokatapauksessa, hieno fiilis jäi taas jälleen kerran näistä reeneistä.

Keskiviikkona Sulon agireenit. Aluksi reenailtiin keppejä, puomin kontaktia, pöytää ja keinua. Keinu edelleen ykköstasolla ja tämä alkaa sujua todella hyvin, joten kohta varmaan pääsemme nostamaan keinun kakkostasolle. Kaplaksen Mari näytti meille pienen radanpätkän jossa yhdellä esteellä tehtiin pakkovalssi-valssi ja hyvin Sulo tähän lähti mukaan. Kovalla vauhdilla putkesta kepeille ja hienosti Sulo kepit hakee. Vielä ei Sulon kans kontaktiesteitä oteta radalle ja ei kyllä tällä ole mitään kiirettä. Edelleen reenaillaan kontakteja rauhassa että saamme ne varmoiksi.

Torstai ja perjantai normi lenkkeilyä sekä jumppaa. Hyvin alkaa sujua kehonhallinta liikkeet jo Ninollakin.

Lauantaina ajelin katsomaan Edin jälkeläisiä Violetdream kenneliin. Pennut ovat nyt siis kaksi viikkoa ja silmät on auki, sekä jaloilleen yritetään kovasti. Niin ihania pentuja, kyllä iskä Edi ja Alma äippä saa olla ylpeitä :) Vaikka taitaa olla niin että Kaija ja minä enemmänkin hehkutaan tästä pentueesta!
Jooseppi, Lempi, Impi ja Kaaleppi
Lauantai-iltana Ninon kans pentuagilityreenit. Kehon hallintaa, kontakteja, kosketusalustaa ja hyppysuora. Todella, todella mukavat reenit Ojalan Jenni meille taas sai vedettyä.

Sunnuntaina oli Pohjois-Suomen Sheltit ry:n vuosikokous, jossa palkittiin vuoden 2011 menestyneitä shelttejä. Hurjaa!!! Meidän Onni (Mystica Line Mystery Man) oli Vuoden näyttelyuros 1 ja Sulo (Mystica Line Name Of The Game) Vuoden näyttelypentu 1. :) Näistä saimme muistoksi kunniakirjat.

Illalla oli Ninon pentuagilitykurssin viimeinen kerta. Kehon hallintaa, kontakteja ja ohjauksia reenailtiin. Menin myös ensimmäistä kertaa kepit Ninon kans ja aluksi jänskätti, mutta muutaman toiston jälkeen poika rentoutu suoritukseen. Nino on niin mahtava näissä reeneissä. Makoilee rentona minun vieressä jos emme tee mitään ja seuraa rauhassa muiden koirien touhuja. Sitten kun on tekemisen aika on todella innokkaasti mukana tekemisessä. Että mä tykkään tästä kakarasta! Saimme myös todistukset "hyväksytysti" suoritetusta Agilityyn tähtääville suunnatusta pentujatkokurssista. Suuret Kiitokset Ojalan Jennille hyvästä opetuksesta ja neuvoista!!!

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

viikko 6

Olipa mukava herätä maanantaiaamuna kun pakkanen oli lauhtunut. Heti aamusta kävimme poikien kanssa tunnin lenkin talsimassa pitkin kylän raittia. Illalla sama lenkki, mutta lunta oli satanut niin paljo että melko tarpomiseksi meni. Todella hyvää liikuntaa pojille, saivat tehdä kunnolla töitä lumihangessa ravatessa.

Tiistaina pakkanen oli taas kirinyt sellaisiin lukemiin että pikku aamulenkki vaan tehtiin.
Illalla Onnin agireenit ja nyt olikin tekniikkareenit. Ensin oli putki-puomi erottelua ja sitä tehtiin ensin suorasta lähestymisestä, jonka jälkee lähestymistä vaikeutettiin asteittain sivusuuntaan. Seuraavaksi keppikulmia ja putkijarrutusta. Kaplaksen Mari antoi hyvät neuvot ja onnistuneita suorituksia saimme aikaseksi. Yhdellä hypyllä tehtiin myös whiskyleikkaus, joka on meille ollut aina vaikea. Marin ohjeistuksella saimme tämänkin vihdoin onnistumaan useaan kertaan. Mukavat tekniikkareenit ja kyllä oli nämä reenailut tarpeen.

Keskiviikkona Sulon agireenit. Päästiinkin tekemään ihan kunnolisen pitkää hyppyrataa 18-estettä. Tietenkin mukana oli myös rengas, muuri, pituus ja kepit. Ensimmäisellä kierroksella muutamassa kohdassa "tökkäs" ja niinpä Kaplaksen Marin ohjeistuksella katsotiin ohjauskuviot uusiksi. Toisella kierroksella porskuteltiinkin sitten 0-rata todella hienosti. Kyllä Sulo on niin mainio agikoiran alku, sillä on ihan selvästi "ajatukset" kokoajan mukana. :)

Perjantaiaamuna pakkanen oli taas lauhtunut, joten päästiin poikien kans normilenkeille. Kyllä sitä nauttii kävelystä ulkoilmassa noiden kovien pakkasten jälkeen ja kyllä nautti koiratkin.

Lauantaina ajelin katsomaan Edin jälkeläisiä Violetdream kenneliin. Pennut ovat siis nyt viikon ikäisiä. Tasaisesti ovat kaikki pentuset kasvattaneet painoa ja nyt yrittävät "jaloilleen" vaikka ei ihan vielä kyllä onnistunut. Kyllä ne on IHANIA!!!
alhaalta tyttö1, poika2, poika1 ja tyttö1
Lauantai-iltana käväisin Ninon kans hallilla reenailemassa nätöä. Kauan ei jankattu vaan ehkä noin 10-15min meillä meni kaiken kaikkiaan hallilla aikaa. Ihan kivasti Nino osaa jo nätöillä ja nyt olen myös nätöreeniin ottanut naksuttimen mukaan.

Sunnuntaiaamuna Onnin kans Okk:n agikisoihin. Ensimmäinen startti oli agiradalle ja tämä oli todella, todella hieno hyl. Neljännen hypyn Onni ehti hypätä väärään suuntaan, mutta jatkoimme vaan matkaa ja loppurata täydellisen puhdasta suorittamista. Tästä jäi hyvä fiilis. Toinen rata oli myös agirata ja tämä oli sellainen taistelu 0 sija 3. Parissa kohdassa oli sellaista "pelastelua". Minä jopa kompuroin yhdellä hypyllä, mutta onneksi Onni ei reagoinut tähän mitenkään vaan luki itse hienosti rataa ja niin pääsimme puhtaasti maaliin. Kolmas rata oli hypäri ja nyt kun jälkeen päin tätä mietin ei olisi edes kannattanut tälle radalle lähteä. Siitä tuli siis totaalinen sähellys hyl. Mammalla oli ajatukset ihan muualla ja jopa rataantutustumisessa tutustuin ihan väärin yhdellä putkella, mutta onneksi yksi kilpakumppani tästä minulle sanoi. Tästä kyllä huomaa että ajatukset pitää olla täysin kasassa vaan ratasuoritukseen, eikä harhailla yhtään mihinkään muualle. No, aina opimma uutta näistä kisatilanteista.
Saatiin siis tänään taas merkintä kisakirjaan, josta olen hyvin iloinen. :)

Illalla vielä Ninon kans pentuagireenit. Ensin kehonhallintaa ja saimme myös yhden uuden liikkeen tähän "jumppaan". Kosketusalustaa naksuttimen kans olemme reenailleet kotona ja nyt oli "näytönpaikka" Ojalan Jennille. Hyvin Nino on oivaltanut kosketusalustan ja saimme hyvät neuvot myös jatkoon. Sitten reenailtiin siivekkeen kans valssia ja hyvin Nino lähtee tähän mukaan. Puomin alastulot oli maassa ja tästä käpyteltiin useampaan kertaan, jossa tietenkin otimma "alastulokontaktin". Ihanaa miten innokkaasti Nino on tekemisessä mukana, eikä välitä yhtään mitä toiset koirat tekee.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

viikko 5

Pakkaset jatkuu ja niinpä ei pitkiä lenkkejä olla poikien kans pystytty tekemään. Ainoastaan maksimissaan 30min kakkalenkin ovat tarenneet ja silloinkin välillä kävellään kolmella jalalla. Toivotaan että nämä pakkaset alkaisi hellittää...

Tiistaina Onnin agireenit. Kaplaksen Mari oli meitä opastamassa ja neuvomassa. Ensimmäinen komentti oli mulle että "rauhassa mutta antaa jalkojen liikkua" :) Todellinen juoksurata ja kyllä siinä mamma sai laittaa tosissaan töppöstä toisen eteen. Ensimmäisellä kierroksella käytiin vaikeita kohtia useampaan kertaan läpi, oli siis todella vaikeaa tämä rytmitys. No, toisella kierroksella saatiin todella hienosti onnistumaan vaikeatkin paikat kun rytmitys osui kohdalleen. Ainoastaan yksi virhe kun tein aivan liian syvän vekin ja siitä Onni sit sujahti putkeen vaikka piti mennä puomille. No tämä uusiksi onnistuneesti ja loppurata taas mentiin puhtaasti. Kyllä täytyy sanoa että tämä rytmityksen ajoitus on mulla hukassa, mutta jospa se sieltä jossain vaiheessa tulee... :)

Keskiviikkona päivällä ajelin Onnin kans Oulunsaloon fysioterapeutti Kaisa Vakkurin luo. Voi mahoton kun Onni nautti, silmät kiinni makoili Kaisan käsittelyssä. On se ihanaa katseltavaa kun näkee että oma Rakas koiruliini rentoutuu täysin ja nauttii. Nyt Kaisa laittoi myös akupunktiohoitoa neljällä neulalla. Viime kertaan nähden Onni oli jo paljo paremmassa "kunnossa", vaikka mitään isoa ja hälyttävää ei viimekerrallakaan ollut. Hyvät kotihoito-ohjeet Kaisa antoi meille myös mukaan.
Illalla Sulon agireenit. Aiheena kontaktit ja Kaplaksen Mari katsasti jokaisen ryhmässä olevan koiran kontaktit. Ihan hyvällä mallilla Sulolla alkaa olemaan. Tehdään siis edelleen vaan alastuloa, puomia ei menty edes kokonaan ollenkaan tänään. Tänään mentiin sitten ENSIMMÄISTÄ kertaa A-este kokonaan kahdesti ja jatkossakaan ei pidetä mitään kiirettä A-esteen kiipeilyn kanssa. Keppejä reenailtiin myös ja sitten pakkovalssi. Mari komensikin tähän että ohjaus tehdään vaan jaloilla, kädet ohjauksesta kokonaan pois. Siis aivan uskomatonta miten hyvin se toimi, taas sai Mari HOKSAUTETTUA mua kunnolla! :)

Torstaina oli jännä päivä, odottelin puhelua Tervosen Maaritilta joka vei Onnin morsiammen Viivin tiineysultraan Akuuttiin. Harmitus oli todella suuri, Viivi on tyhjä ja pentuja ei siis ole tulossa :(
Wikströmin Kaisan lausunto tiineysurltrasta oli tämä: Ultraäänitutkimuksessa ei löytynyt sikiöitä. Suolistokaasut ja uloste huononsi näkyvyyttä.

Koko viikko on jännitetty milloin Edin morsiammen Alman synnytys käynnistyy. Vihdoin perjantaiaamuna Alman lämmöt laski ja siitä se odotus vasta alkoikin.
Perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 01.30 Kaija soitti ja sanoi että nyt näyttäs Alma sellaisia merkkejä että synnyttää kohtapuolin. Niinpä hyppäsin autoon ja hurautin Rajakylään Kaijan luo. Kolmen aikaan Almalla alkoi kunnon supistukset ja siitä se sit lähti...
Alma (Susadan Vanilla) synnytti Violetdream kenneliin neljä ihanaa elinvoimaista soopelipentua. Klo 3.45 poika (224 g), klo 4.15 tyttö (219 g), klo 5.30 poika (238 g) ja klo 5.45 tyttö (188 g), todella kauniita pentuja ja kerrassaan ihanan värisiä soopeleita. Alma oli todella upea synnyttäjä ja todella ihana äiti pennuille.
Miljoonasti Onnea Kaijalle ihanasta pentueesta, kyllä tämäkin mummu on niin Onnellinen!!!
edessä tyttö1, vas. poika2, poika1 ja tyttö2