sunnuntai 29. tammikuuta 2012

viikko 4

Maanantaiaamuna ajeltiin Onnin kans eläinlääkäri Leena Oksasen vastaanotolle. Leena otti Onnilta poskisolunäytteen joka on CEA-testi Optigenille. Tikut ja paperit lähti eteenpäin, joten nyt jäämme odottelemaan milloin saamme tulokset. Jännää :)

Tiistaina Onnin agireenit. Todella mukava rata, jossa oli melko pyöritystä. Kaplaksen Marilta saimme tiukkoja ja hyviä neuvoja. Onni kyllä kääntyy todella, todella hienosti kun vaan mamma on ajoissa ohjauskuvioissa. Marikin jopa kommentoi että Onni kääntyy todella hyvin ja osaa hienosti "koota" itsensä hypylle, jes :) Kyllä on mukava kuulla tälläistä positiivista palautetta välillä. Ehkä me pikkuhiljaa saadaan yhteistyö pelaamaan kunnolla radalla. Mukavat ja haastavat reenit joista jäi taas paljo mietittävää.

Keskiviikkona Sulon agireenit. Aaltosen Mikko oli tehnyt mukavan 21-esteen radan, jossa kepit mentiin kahdesti. Ensimmäisellä kierroksella käytiin läpi vaikeita paikkoja useampaan kertaan ja kyllä ne sit alkoi minulta ja Sulolta onnistua. Sulo kestää hyvin kepeillä vedätyksen ja tekasinpa jo valssinkin keppejen päässä. Toisella kierroksella koko rata ja jihuu Sulo mennä viipotti täysin puhtaasti elikkä tekastiin 0-rata :) Tämä oli siis hyppyrata, ei kontaktiesteitä. Mikko tuumasi että hyvällä mallilla alkaa Sulon kans meno olla ja kohta vois suunnitella kisoihin menoa. No, Sulolla tulee ikä täyteen vasta kolmen kuukauden päästä, joten rauhassa jatkamme reenailua ja katsomme sitten myöhemmin tätä kisaamaan lähtöä. Mitään kiirettä kisakentille meillä ei ole Sulon kans.

Perjantaiaamuna ajelin Active Dogin hallille Edin ja Nasun kans. Aaltosen Mikko kävi alkuviikosta reenaileen Edin kans ja sovittiin että jos vaan ehdin käyn reenaamassa keppikulmia, takakiertoja ja kontakteja. Niinpä tein Edin kans näitä kaikkia ja hyvin meni. Kyllä se vaan täytyy myöntää etten mitenkään itse pystyisi kisoissa tätä agitykkiä ohjaamaan. Vaikka Onni on nopea, niin Edi on ihan eritavalla nopea. Vaikea sitä on selittää, mutta ehkä se menee näin että Onni on nopea ja Edi on tykki :)
Nasun kans mentiin keppejä, kontakteja ja sitten sama rata kuin oli Sulon reeneissä mutta keppejen tilalla pussi. Nasuhan menee omalla leppoisalla tyylillään. Suorittaa kyllä radan ihan puhtaasti ja hyvin, mutta ei pidä mitään kiirettä ;)
Iltapäivällä ajelin Ouluun, koska lupasin Kaijalle mennä kaveriksi käyttämään Almaa röntgenissä. Kyllä jänskätti että montako masuasukkia sieltä löytyykään. Yllätys, yllätys neljä "ruotoa" siellä näkyi ja kyllä hykerreltiin Onnelisena Kaijan kans. :) Tässä vielä kuva Edin & Alman pentusista masussa.
Edin ja Alman rakkauden "hedelmät" :)
Lauantai-iltana Ninon pentuagireenit. Ensin kehonhallintaa ja ihan mukavasti ja maltillisesti Nino tekee liikkeitä. Tutustuttiin myös puomin alastuloon ja vähän meinas Ninoa jänskättää alussa, mutta hyvin pian rohkaistu ja innolla kipitti makupalakupille. Sitten mentiin hyppy (ilman rimaa tietenkin) + putki ja hyvin jäbä suoritti pari estettä. "Kotiläksyjä" saatiin Jenniltä paljon, mutta näitä reenaillaan pari viikkoa kotona ja sit katsellaan ryhmässä mitä on opittu.

Sunnuntaina pakkanen paukkui siihen malliin -22, joten pikainen "kakkalenkki" tehtiin poikien kans. Meillä kun Onni herra on niin siisti ettei voi omalle pihalle kakkia niin on pakko lähtee pikkulenkki tekemään, oli pakkaslukemat mitä vaan.
Ninon kans illalla jälleen agireenit. Oli kyllä mukavat ja touhukkaat reenit. Ojalan Jenni oli keksinyt kaikkea kivaa harjoiteltavaa. Nino herra on niin pätevä. On tosi, tosi innokkaana tekemisessä mukana, mutta osaa todella hyvin myös rauhoittua. Kerrassaan mainio kakara, tykkään, tykkään, tykkään :) Nyt onkin kahden viikon tauko ja reenailemme kotona Jennin antamia "kotiläksyjä".

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

viikko 3

Tiistaina Onnin agireenit. Kouluttajana Kaplaksen Mari ja taas oli mukava, mutta haastava 23-esteen rata. Ensimmäisellä kierroksella hiottiin tiettyjä vaikeita paikkoja ja tuntu että ei sitten millään onnistu. Todellakin uusia ohjauskuvioita tuli taas mietittäväksi ja reenattavaksi. Lopussa jokainen vielä kokeilemaan ratasuoritus kokonaan ja jihaa, jotenkin ne ohjauskuviot vaan meni "nappiin" ja porskuteltiin Onnin kans 0-rata. Kyllä mä tuuletinkin ratasuorituksen jälkeen, tuntui se todellakin "työvoitolta" :) Taas oli mukava lähteä reeneistä hyvillä mielin!

Keskiviikkona agireenit Sulon kans. Kouluttajana Kaplaksen Mari. Aiheena puomin kontakti ja keinu, sekä pakkovalssi ja takakierto. Puomin kontakti ihan hyvällä mallilla Sulolla, ainoastaan vähän "hienosäätöä" pysähtymispaikassa. Keinu alettiin mennä kokonaisena tasolta yksi ja hyvin Sulo keinun oivalsi. Ollaanhan me paukuteltu jo aikas pitkään, joten ei mitään ongelmia. Pakkovalssi onnistui hienosti ja takakiertokin erittäin hyvin. Intoa Sulolla kyllä riittää, mutta osaa olla väliajat erittäin rauhallisesti ja rennosti.

Lauantain kävimme Karin ja poikien kans lenkkeilemässä Annalankankaalla. Kyllä oli lunta ja hikihatussa tarvottiin menemään. Oli koiruudetkin lenkin jälkeen väsyneitä, maata rötköttivät reporankoina koko sakki.

Sunnuntaina aamupäivästä Annalankankaalle lenkkeileen viisikon kans. Seuraksi saimme Nevalaisen Tarjan & kuusi karvaista ystävää. Mukava tunnin lenkki tarvottiin lumessa ja kyllä hiki virtasi. Poijatkin oli hyvin rauhallisia tämän lenkin jälkeen. Kiitos Tarja lenkkiseurasta. :)
Sunnuntaina illalla Ninon kans ensimmäistä kertaa pentu agility jatko harjoituksissa, kouluttaja Jenni Ojala. Ensin tehtiin rangan taivutuksia ja ropan hallintaa. Peruutus meinaa vielä olla vähän hakusessa, mutta eiköhän se sieltä löydy ajan kans. Muuten ropanhallinta liikkeissä liikeradat on todella hyvät. Aktivointia makupalakupille ja tämähän kyllä onnistui todella hyvin. Sitten siivekkeen kiertoa, takakierrolla ja valssilla. Aika hyvin Nino malttaa jo istua ja odottaa lähtölupaa, tätä vaan pitää edelleen kovasti vahvistaa. Nino oli kyllä todella reippaasti, oli tekemisessä innolla mukana ja taas väliajat malttoi todella hyvin olla rauhallisesti. Istuskeli tai makoili vaan mun vierellä, eikä välittänyt muiden koirien touhuista. Tästä on hyvä jatkaa... :)

maanantai 16. tammikuuta 2012

viikko 2

Tiistaina alkoi tauon jälkeen ohjatut agireenit Onnin kans. Rata oli kinkkinen ja vaikea, mutta tosi mukava. Ensimmäisellä kierroksella Kaplaksen Mari antoi todella hyviä ja toimivia ohjausvinkkejä, joita yritimme parhaamme mukaan toteuttaa. Toisella kierroksella mentiinkin koko rata ja hurjaa minä & Onni mentiin täysin puhtaasti 23-esteen radasta 21-estettä. Sitten iski mammalla "muistikatko", mutta mahtavasti onnistuttiin siltikin. Hyvillä mielin sai ensimmäisistä agireeneistä suunnata kotiin.

Keskiviikkona agireeneissä Sulon kans. Aaltosen Mikko oli tekassu mukavan 22-esteen radan jossa myös kepit mukana. Hyvin Sulo mennä porskutti menemään, ainoastaan pöytää piti aluksi vähän "ihmetellä". Pöytäkin sujui loistavasti kun palkan kans sitä reenailtiin. Todella mukavat reenit mukavassa reeniryhmässä! :)

Torstaina ajelin Onnin kans Oulunsaloon fysioterapeutti Kaisa Vakkurille. Kyllä Onni nautti Kaisan käsittelyssä. Ensimmäistä kertaa Onni sai myös akupunktio hoitoa ja toivotaan että tästäkin on apua.

Perjantaina Nino täytti 6kk, säkä on 35cm elikkä hyvissä mitoissa poika on tällähetkellä.
Nino 6kk

Sunnuntaina ennen viittä lähdin liikkeelle Onnin kans kotoa ja matkalla koukkasimma Törmäkankaan Kaijan Lunan kyytiin. Maikkulasta pomimma Tervosen Maaritin ja Susun myös matkaseuraksi ja sitten ajelimme kohti Kajaania. Onni avouroksissa ja ei ollut meidän Onni tänään "esiintymis" päällä. Muutaman kerran komensin kunnolla hännästä ja siitä Onni veti "herneet nenään" ja liike oli sen mukaista. No, olen tyytyväinen että saatiin kuitenkin Erittäin Hyvä, vaikka liike ei ollut yhtään rentoa ja lennokasta.
Onnin arvostelu lisätty omalle sivulle.
Susu pyörähti Maaritin kans narttujen nuorten luokassa ollen Erinomainen!
Luna tepasteli avonartuissa hienosti, voitti oman luokkansa elikkä ERI1, SA ja ollen myös PN4, Onnittelut omistajalle Kaijalle!
Suuret Kiitokset Maarit mukavasta matkaseurasta! :D

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

viikko 1

Kyllä meillä alkoi vuosi 2012 todella, todella ihanasti. Mein Onni menetti kunnolla tänään maanantaina poikuutensa ihanalle shelttineidille. Onni oli kyllä niin RAKASTUNUT tähän neitiin, ihanaa katseltavaa tämä "koiraRakkaus" kun neitikin oikeen "liehitteli" Onnia. Nyt jäämmä jännäämään ja odottamaan tuleeko sieltä pieniä shelttilapsosia. Toivottavasti!!!
Pentuja siis odotellaan Dash'ing kenneliin, kasvattaja Maarit Tervonen.

Tiistaina ajelin poikien kans Annalankankaalle lenkkeileen. Seuraksi saimme Tiinan & Mimmin ja Ninjan, sekä Pauliinan & Flipperin. Flipperihän on Edin poika ja siis Sulon veli. Tunnin lenkki käppäiltiin ja hiki tuli lumessa tarpomisesta.
Muutenkin tämä päivä oli erittäin ONNISTUNUT OnniViivi :)

Sulo, Edi ja Flipper
Nino ja "lumipaukut" :)
Keskiviikkona agireenailua Onnin, Nasun ja Sulon kans. Onnin kans kontakteja ja keppikulmia. Pieni radan pätkä myös hurauteltiin menemään. Nasun ja Sulon kans pieni radan pätkä, jossa muuri ja rengas mukana ja joka päättyi kepeille. Muuri ja rengas meni todella hyvin radan yhteydessä ja kumpikin poika osasi todella hyvin hakea kepit vauhdista. Puomi mentiin myös molempien kans ja hienosti poijat sen jo suorittaa. Hihnassa edelleen molemmat kontaktiesteillä. Kyllä oli kiva reenailla kolmikon kans :)

Perjantaina ajeltiin Active Dogsin järjestämiin epävirallisiin agikisoihin Onnin, Nasun ja Sulon kans. Nasu meni ensimmäistä kertaa epiksissä ja ihan kivasti poika meni, vaikka välillä piti vähän "keskustella" että mennäänkö vai ei. Ratavirheitä tuli 30 ja myös yliaikaa meni jonku verran.
Sulo myös ensimmäistä kertaa epiksissä ja hienosti meni. Sulo mennä porskutti 7 sekunttia alle ihanneajan ja ratavirheitä vain 5.
Onnin kans menimme kaksi kertaa ja toisen radan meno toikin Onnille voiton. Hyvin oli mamman ohjauksessa mukana ja kontaktit toimi. Tästä on hyvä jatkaa reenailua ja odotella seuraavia virallisia kisoja.

Sunnuntaina Onnin ja Ninon kans nätöreeneissä Active Dog hallilla. Mukavasti oli nätöreenaajia mukana ja kivat parin tunnin reenit käytiin läpi. Kiitokset Kuivalan Maikille joka veti hyvät reenit.

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

viikko 52

Maanantaina Tapaninpäivänä käytiin Karin ja viisikon kans lenkkeilemässä Annalankankaalla. Seurana Maikki& karvaiset ystävät, Seija ja Juha& shelttineitokaiset sekä Tiina ja Juha& kaksi shelttineitiä kun Kerttu mamma jäi hoitelemaan ihania pentusia kotiin. Tunteroinen käveleskeltiin ja sulateltiin kinkkua, hiki tuli kun tarpoi lumessa.
Aamulla katsoin Ninon suuhun ja molemmat ylämaitokulmurit oli tiukasti kiinni, eikä heiluneet yhtään. No, illalla aloin kurkistaa suuhun uudestaan ja HUPS, toinen ylämaitokulmuri oli hävinnyt. Täysi mysteeri missä ja miten se on sieltä irronnut. Toivotaan että toinenkin kulmuri irtoaa itsestään, ettei tarvi turvautua eläinlääkärin apuun.

Keskiviikkona ajelin nuorison Nasun, Sulon ja Ninon kans hallille reenaileen agia. Nasun ja Sulon kans pieni radan pätkä, kontaktit ja kepeille menoa vauhdilla. Hyvin kumpikin jätkä porskutti menemään. Ihmettelin suuresti minkä ihme "herätyksen" Nasu on saanut, kun pojasta löyty vauhtia ja oli aivan intopinkeenä koko reenin ajan. Tästä on hyvä jatkaa...
Ninon kans mentiin putki ja vinokeppeihin myös tutustuttiin. Käytiin myös tutustumassa puomin alastulokontaktiin, joka oli Ninosta tosi, tosi jännittävä. Mukavasti poika on tekemisessä mukana ja innolla odotamme että päästään ryhmään reenaileen. Nino pääsi Active Dogin pentujatkokurssille agilityyn tähtääville ja aloittelemme reenit tammikuussa.

Torstaina Onnin kans agireenaileen neljän viikon totaali tauon jälkeen. Reenailtiin vaan kontakteja ja keppikulmia. Yhtään ainutta hyppyä ei vielä tällä eka reenikerralla tauon jälkeen otettu. Mukavasti Onni työskenteli ja oli aivan innoisaan reenailusta :)

Torstaipäivä ihan kotosalla. Iltalenkillä törmäsimme Edin poikaan Flipperiin ja voi valtava minkä turkin poika oli itselleen kasvattanut. Ihana Flipper :)

Perjantaiaamuna otin taas tennissukan käteen ja aikeissa alkaa Ninon kans repimisleikkiä, että saataisiin yläkulmuri irti ettei tarvi eläinlääkärin apuun turvautua. No, ajattelin kuitenkin kurkistaa suuhun ensin ja HUPS maitoyläkulmuri oli hävinnyt. Taas täysi mysteeri missä vaiheessa ja miten on tippunut, mutta pääasia että lähti itsestään irti, jeee!!!

Lauantaina olin koko viisikon kans shelttilenkillä Annalankankaalla. Kyllä oli paljon shelttejä liikkeellä näin Uuden Vuoden kynnyksellä. Laskeskeltiin että ehkä noin 40 shelttiä omistajineen. Saipa koiruudet juosta sydämmensä kyllyydestä ennen illalla alkavaa pauketta. Kotona uni maistui viisikolle lenkin jälkeen.
Ilta oltiin ihan kotosalla, tv isolla makuuhuoneessa ja viisikko vietti suurimman osan iltaa siellä. Kukaan ei välittänyt rakettejen paukkeesta mitään, vaan jokainen nukkua tursotti tyytyväisenä.

Se ikävä asia mistä kirjoitin aikaisemmin oli, että kuulin Onnin veljellä olevan läppävian. Nyt asiaa on selvitetty ja tämä on sydänlääkärin mukaan hyvin LIEVÄ läppävika jota seurataan kahden vuoden välein. Ei vaikuta koiran elämään millään tavalla, vaan voi elää normaalia koiran elämää ilman minkäänlaisia rajoitteita. Tämä ei myöskään sulje pois sisaruksia jalostuksesta jotka ovat TERVEITÄ!!!
Minusta on hienoa että tiedän tämän asian ja voin kertoa narttujen omistajille asiasta, jotka "kysyvät" Onnia jalostukseen. Edelleen olen sitä mieltä että REHELLISYYS on ykkös asia kaikessa "koiratoiminnassa"!!! Tunnekuohut on nyt takana ja hyvä jatkaa matkaa UUTEEN VUOTEEN 2012!

Niin vuosi vaihtui ja vietimme poikien kans oikeen rauhallisen vuoden 2012 ensimmäisen päivän kotosalla.