perjantai 30. joulukuuta 2011

Hyvää Uutta Vuotta! Happy New Year!

Lumihuntu harson heittää, vanhan vuoden alleen peittää, on aika ystäviä kiittää, aihettahan paljon riittää. Entistä ihanampaa Uutta Vuotta 2012!!!

tiistai 27. joulukuuta 2011

viikko 51

Maanantaina saimme kylään Nasun ja Ninon kasvattajan Miinan. Hänellä oli mukana Ninon sisko Ness ja Nasun isä Valto. Kyllä oli kakaroilla kivaa peuhata yhdessä ja Nasu yritti "pullistella" isälleen Valtolle. Pari tuntia vierähti mukavasti kahvitellessa ja rupatellessa, mistäpä muustakaan kuin koirista. Kiitos Miina vierailusta!

Viikko meni Joulua valmistellessa ja odotellessa.

Joulu meni mukavissa ja rauhallisissa merkeissä perheen kesken. Joulupukkikin kävi vierailulla ja poijat oli mielissään :)
poijat pakettejen kimpussa :)

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

viikko 50

Maanantaina ajelin Sulon ja Ninon kans Kempeleeseen Tervosen Maaritin luo kyläileen. Poijathan mielissään "viihdytti" Maaritin ihania shelttineitokaisia.
Ninolla irtosi ensimmäinen maitoalakulmuri ja toinenkin heilahtelee. Uudet on kovaa kyytiä kasvamassa.
Illalla ajeltiin Ninon kans vielä kyläileen Karjalaisen Tiinan luo ja sielläkin Nino herra sai viihdyttää kolmea shelttineitokaista.

Tiistai aamuna Nino herralla irtosi toinen maitoalakulmuri ja nyt sitten "jännitämme" yläkulmureiden tuloa. Nino tänään 5kk ja säkä 33,5cm, joten mukavalta kasvu edelleen näyttää.

Nino 5kk 33,5cm
kuva Tiina Karjalainen

Keskiviikkoaamuna käytiin Karin ja viisikon kans Annalankankaalla. Todella surkea ilma, vettä satoi koko ajan. No, saipahan viisikko kuitenkin purkaa energiaansa lenkkipolulla.
Edin pojan Sulon kyynär- ja lonkkalausunto oli tullut omakoiraan ja JEEE huippu tulokset onkin kyynärät 0/0 ja lonkat A/A.

Perjantaina Ninon yläkulmurit puhkesi ikenestä läpi ja molemmat on tulossa OIKEIN suuhun, voi että olen tästä ONNELLINEN!!!

Lauantaiaamuna lenkitin kotimaastossa Onnin, Nasun ja Ninon. Edi ja Sulo pääsi Annalankankaalle tervehtimään Nelliä. Nelli on Edin tyttö ja siis Sulon sisko. Kyllä oli Nellistä tullut kaunis shelttineiti. Tykkäsin kovasti näkemästäni, kerrassaan ihana neiti ja koko oli kyllä priima!
Sulo, Edi ja Nelli
Nelli, säkä noin 36cm-37cm
Sunnuntai-iltana menin Onnin ja Ninon kans Active Dogin hallille nätöreeneihin. Ensin Onnin kans ja ihan mukavasti poika meni, vaikka ei olla reenailtu pitkään aikaan. Hännästä muutaman kerran piti huomauttaa ja niin se pysyi alhaalla. Nino herra tepasteli omaan iloiseen tyyliinsä "häntä tötteröllä", mutta en ole vielä komennellut yhtään siitä. Nino on niin iloinen kun reenaillaan ja en halua "latistaa" tätä iloisuutta pois. Vetäjäkin sanoi että tämä pentu nauttii esiintymisestä, joten hyvä jatkaa reenailua tällä linjalla vielä. Eiköhän me se häntä ajan kans saada aisoihin :)

Tämä viikko on ollut sellainen "tunnekuohuja" herättävä viikko. Sain kuulla ikävän uutisen ja sitä nyt selvitellään tarkemmin. Tästä lisää sitten kun saadaan asiaan selvyyttä.

maanantai 12. joulukuuta 2011

viikko 49

Maanantaiaamuna Edi lähti Mikon mukaan reenaileen. Minä ja Kari, sekä nelikko suuntasimma matkan Annalankankaan maastoihin lenkkeilemään. Kerrassaan ihana aamulenkki kun maa oli valkoisena lumesta ja pikku pakkanen.
Nino herra on vaihtanut hampaita ja nyt suussa pullistelee tulollaan uudet alakulmurit. :)

Tiistaina olisi ollut Onnin agireenit, mutta emmä päässeet reenaileen... Niin alkoi Onnin agitauko vähän etuajassa, mutta kyllä pitempikin tauko tekee hyvää. Ensi kevät on varmaan täyttä reeniä ja kisailua, joten nyt on hyvä huokaista :)

HUIPPUA, HUIPPUA, keskiviikkona Sulon kans agireeneissä ja että Sulo osaa olla HUIPPU AGIKOIRUUS. Rataa mennä porskutti vauhdilla ja innoissaan. Luki täydellisesti mamman ohjausta ja irtosi todella makeesti. Kepit mentiin tällä reenikerralla ensimmäistä kertaa irti ja ei ongelmia, jee,jee,jee, että mä olen YLPEÄ Sulo kakarasta. On tainnut poika periä agikeenit isältään Ediltä!

Torstaina Edi lähti Mikon kans agireenaileen heti yhdeksän jälkeen. Herättiin kuitenkin sen verran ajoissa että ehdin tehdä koko viisikon kans aamulenkin. :) Tänään useamman kerran Nino herra on nostanut jalkaa pissiessä, pikkumies alkaa näyttää "miehisiä vinkeitä".
Tänään myös kurkkasin tarkemmin Ninon suuhun ja niin siellä näyttäisi uudet yläkulmuritkin pullistelevan tulollaan. No, vielä pitää odotella että varmasti näin oikein ja pullahatavat ikenestä läpi oikeasta paikasta.

Perjantaina teimmä aamulenkin Karin ja viisikon kans Annalankankaalla.

Lauantaina ajelin Edin kans Eläinlääkäriasema Akuuttiin silmätarkkiin. Siellä oli neljä harjoittelijaa jotka jokainen vuorotellen syynäsi Edin silmät. Lopuksi vielä kaksi silmäeläinlääkäriä katsoi silmät. Ei muutoksia vuoden takaiseen lausuntoon, vaan tilanne on ennallaan. Kyllä Edi sai jokaiselta "lääkäriltä" kehuja, kuinka helppo katsoa kun koira on niin rauhallinen. Tämähän oli meille täysin ilmainen käynti kun suostuimme menemään harjoittelijoiden syyniin ja silti saatiin virallinen lausunto silmistä joka on siis taas voimassa seuraavat kaksi vuotta.

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

viikko 48

Onnin kans tiistaina agireeneissä. Reenikaverina vaan Karjalaisen Juha & Mimmi, joten rankat ja huiput reenit sai Aaltosen Mikko meille vedettyä. Kyllä siinä laitettiin ohjaajat koville, toistoja, toistoja ja toistoja. Mikko juoksutti niin että jalat oli hyytelöä ja hiki virtasi. En todellakaan valita, vaan nämä oli kertakaikkiaan HUIPPU REENIT! Paljo jäi taas näistä reeneistä pääkoppaan, huikeeta :)

Keskiviikko oli todella synkkä ja sateinen päivä. Aamulla ei uskaltanut lähteä kunnon lenkille kun oli "pääkallokeli", tehtiin vaan "kakatuslenkki". Kotona touhuilin koirien kans trimmauksen merkeissä.
Ajatuksia herättävä kirjoitus löytyi bacbookista ja olen todellakin kuullut tämän monta, monta kertaa, siksipä jaan sen myös täällä...

Aina silloin tällöin minulle sanotaan, "piristyisit, sehän on vain koira," tai "tuo on aika paljon rahaa vain koiraan." He eivät ymmärrä kuljettua matkaa, kulutettua aikaa, eivätkä kuluja jotka liittyy "vain koiraan."
Jotkut ylpeimmistä hetkistäni liittyvät "vain koiraan." Monia tunteja on kulunut ja ainoa kumppanini on ollut "vain koira," mutta kertaakaan en tuntenut itseäni vähäisemmäksi.
Jo...tk...in surullisimmista hetkistäni ovat johtuneet "vain koirasta," ja noina pimeyden päivinä, "vain koiran" lempeä kosketus antoi minulle lohtua ja syyn voittaa tuo päivä.
Jos sinäkin ajattelet, että sehän on "vain koira," ymmärrät varmasti myös sanonnat kuten "vain ystävä, " "vain auringon nousu," tai "vain lupaus."
"Vain koira" tuo elämääni sen aidoimman ystävyyden, luottamuksen ja puhtaan pidättelemättömän riemun.
"Vain koira" tuo esiin myötäelämisen ja kärsivällisyyden jotka tekevät minusta paremman ihmisen.
"Vain koiran" vuoksi nousen aikaisin aamulla, teen pitkiä kävelylenkkejä ja katson odotuksella tulevaisuuteen. Joten minulle, ja kaltaisilleni ihmisille, se ei ole "vain koira" vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaimmat muistot, ja puhdas riemu tässä hetkessä.
"Vain koira" tuo minusta esiin sen mikä on hyvää ja ohjaa ajatukseni pois itsestäni ja päivän huolista.
Toivon, että jonakin päivänä he voivat ymmärtää, ettei se ole "vain koira," vaan se asia, joka antaa minulle inhimmillisyyden ja erottaa minut "vain miehestä tai naisesta."
Seuraavan kerran kun kuulet sanonnan "vain koira", hymyile -- koska he "eivät vain ymmärrä."


Keskiviikkoiltana Sulon kans päästiin agilityreenaileen, kun mamma "osti" kerran valmennusryhmään. Muut koirat oli kyllä edellä meitä, mutta hyvin Sulo mennä porskutti samaa rataa. Aiheena takaleikkaus ja tämä on ollut mulle aina vaikee ymmärtää muidenkin koiruuksien kans. Onneksi Kaplaksen Mari sai minulle taas kerran näytettyä kädestä pitäen miten se pitäisi tehdä. Saatiinpas sitten muutama onnistunut suoritus. Mukavat reenit mukavassa porukassa. :)

Torstai olikin jännä päivä ja mulla loppui uni jo kuuden aikaa kun niin jänskätti. No, viisikon kans aamutoimet ja mukava tunteroisen lenkki. Sitten Sulo autoon ja hurautimme Eläinlääkäriasema Akuuttiin. Sulolle tehtiin "täyssyyni" ja voi IHANUUS että olin tyytyväinen kuulemiini tuloksiin. Silmät TERVEET, sydän TERVE (ei sivuääniä), polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkista  Wickströmin Kaisa tuumas että priimat elikkä arvio A tai B. Tietenkin pitää vielä odottaa Kennelliiton lausunto/tuomio kyynäristä ja lonkista, ennen kun voi täysin huokaista. Toivotaan vaan parasta ja pelätään pahinta ;) Onnellinen hymy kasvoilla ajelin Sulon kans kotiin.

Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina vietimmä "naittajaisia" hyvin onnistuneesti. Morsian Susadan Vanilla "Alma" oli hyvin suostuvainen sulhasen Helskon Tsaikovski "Edin" kosintaan. Nyt jännityksellä jäämme odottelemaan alkaako Alman vatsa pyöristyä ja syntyykö Violetdream kenneliin soopeli/trikki pentusia helmikuun alussa. 
Almahan harrastaa myös agilityä ja onkin osoittautunut varsinaiseksi menijäksi, joten tästä yhdistelmästä voi kyllä odottaa että pennuista tulee vanhempiensa kaltaisia AGILITYTYKKEJÄ ja muutenkin yhdistelmä on erittäin mielenkiintoinen! :)
Susadan Vanilla "Alma"
kuva Tiina Kaltakari