maanantai 29. elokuuta 2011

viikko 34

Maanantai-iltana lenkkeiltiin Annalankankaalla. Lenkkiseurana Karjalaisen Tiina, Kuivalan Maikki ja Tervosen Maarit, sekä tietenkin karvaiset ystävämme. Mukava tunteroisen lenkki käpyteltiin ja juttua riitti koiruuksien omistajilla :) Aihe ei varmaankaan kellekkään epäselvä ;)

Keskiviikkona Onnin agireenit. Kouluttajana Mari Kaplas ja taas sai Mari mulle "hoksautettua" muutaman todella tärkeän asian. Jospa ne valssit nyt lähtis pyörähtelemään erillä tavalla ;) Hyvin meni minun ja Onnin yhteistyö radalla, olin taas yhtä hymyä reenejen jälkeen.

Torstai-iltana lenkkeilimme taas Annalankankaalla ja lenkkiseurana Törmäkankaan Kaija, Luna ja Alma. Ilma oli aivan mahtava ja hiki virtasi lenkin loputtua.

Lauantaina KAS:n agilitykisat Virpiniemessä. Ajelimme kisapaikalle Onnin ja Sulon kans. Sulo lähti mukaan haistelemaan agitunnelmia ja hyvin rauhallisesti sekä maltillisesti poika jaksoi kisapaikalla olla. Onnin kans ensin agirata josta tulos hyl. Mammalla tuli totaalinen oikosulku radalla A-esteelle mennessä ja niin Onni pyyhälsi esteen ohi ja ehti sitten pyörähtää A-esteen väärään suuntaan. Hyvin meini muuten rata. Hyppyradalta 0-voitto, SERTI ja siirto 3-luokkaan. Hypäri oli todella, todella hienoa menoa. Ei mitään ylimääräisiä pyörähdyksiä, eikä pitkiä kaarroksia vaan mamma oli koko ajan "ajoissa ohjauksissa" ja Onni kulki kuin unelma!!! Tunne minulla oli koko radan ajan todella hyvä ja se tuotti kyllä todella mahtavan tuloksen. Kyllä mamma oli yhtä hymyä tämän jälkeen :D

Illalla vielä joukkuepiirinmestaruus kisa. Onni oli Active Dogsin ykkös joukkueessa. Meidän rata oli todella sujuvaa ja hyvää menoa, kunnes kolmanneksi viimeisellä esteellä mamma teki emämunauksen ja Onnin pakka sekosi pitääkö mennä keinulle vai ei. Siitä sitten kielto ja seuraavalta putkelta tämän sählingin jälkeen myöskin kielto. Mutta tulos kuitenkin saatiin, vaikka kyllä harmitti aivan sairaasti tämä OMA MOKA!!! No, jokatapauksessa joukkueen muut koirat saivat hyviä tuloksia ja niin Onnin joukkue VOITTI PIIRINMESTARUUS KULTAA!!! Joukkueen muut koirakot olivat Kirsi Hyvärinen ja Pave, Taina Airaksinen ja Peppi sekä Tuija Liukkonen ja Karkki.

Active Dogsin minijoukkue PM-KULTAA
Tuija&Karkki, Kirsi&Pave, Päivi&Onni, Taina&Peppi
Kuva Juha Lehtikangas
 Makeaa tuli kyllä myös muissa säkäluokissa. Active Dogsille PIIRINMESTARUUS KULTAA sekä medeissä että myös makseissa, jee!!! Medeissä tuli myös PM-HOPEAA, jee!!!
Sunnuntaina Onnin kans taas kisapaikalle. Startattiin siis eka kertaa 3-luokassa. Hypärirata oli todellakin HYVÄ HYL. Sujuvaa menoa, mutta yksi pieni tänne käsky jäi mammalta sanomatta ja Onni irtosi väärälle hypylle. Hyvä mieli tämän radan jälkeen, koska yhteistyö pelasi mainiosti. Agiradalle lähtiessä mulla oli jalat jo tosi kipeet ja väsy painoi. Onnistakin huomasin että oli jo väsynyt, mutta lähdettiin kokeilemaan. Siitä tulikin sellainen "häsärirata" ja tulos odotetusti HYL.
Nyt onkin hyvä pitää kisoista taukoa ja keskittyä reenailuun. Muuten menee kyllä ihan hyvin, mutta en tiedä miksi Onnille on tullut kontakteilla "himmailu"!? En lähde turhaa kisamaan ennen kun olen saanut kontaktit kuntoon ja eiköhän ne sieltä pikkuhiljaa parane.

sunnuntai 21. elokuuta 2011

viikko 33

Normi lenkkeilyä alkuviikosta. Kylläkin hyvin rauhallisesti kun ei mamman kunto ole vielä oikeen kohillaan sairastelun jälkeen.

Keskiviikkona pääsimme Onnin kans agireeneihin. Kouluttajana tarkkaakin tarkempi Mari Kaplas. Mulla meinas olla liike ihan hukassa alussa, mutta Marin hyvällä opastuksella syttyi mullakin "lappu" ja saatiin hyviä onnistumisa. Onni meni hienosti ja ei kertaakaan yrittänyt haukkua, jee :) Kyllä oli hyvä fiilis reenejen jälkeen ja innokkaana odottelen jo seuraavia reenejä.

Jihaa, perjantaina pääsimme myös agireenaileen "korvaaviin" kun olimme viime viikolla pois minun sairastumisen vuoksi. Kouluttajana jälleen Mari Kaplas ja kyllä taas saimme kultaakin arvokkaampia oppeja. Onni oli tänään super hyvä, todella hienosti seurasi ohjausta ja kontaktitkin piti kunnon hytkyilyt :) Mamma oli taas yhtä hymyä reenejen jälkeen.

Lauantaina herätys 04.30 ja ajelimme Onnin kans Tervosen Maaritin luo Kempeleeseen. Siellä pakattiin Maaritin auto ja suuntasimme Kokkolan näyttelyyn. Tuomarina erittäin arvostettu shelttituomari Päivi Eerola. Avoimia uroksia oli kahdeksan ja vain kakasi sai ERI:n. Jee, meidän Onni oli toinen näistä ja kyllä olin todella, todella tyytyväinen. Onni siis ERI2 :) Onni on aikasemminkin käynyt Päivin arvostelussa silloin nuorten luokassa ja sai myös silloin ERI:n, joten sama linja jatkui nytkin. Voi vaan todeta että Päivi Eerolan mielestä Onni on Erinomainen :D Onnin arvostelu lisätty omalle sivulle. Kiitos Maarit Erinomaisesta kyydistä ja seurasta.

Nyt voi hyvillä mielin jäädä näyttelytauolle, on sitä kyllä kierrettykkin. Hienoja tuloksia poijat on näyttelyistä saaneetkin. Onnin saavutus Äänekoskella oli kyllä todella mieleenpainuva SERTI, ROP, RYP1 ja BIS2. Nasu taas tepasteli Vaasan näyttelyssä hienosti PU2, varaserti ja varacacib. Sulo taas näytteli neljässä pentuluokassa saaden jokaisesta KP:n ja kolmessa oli vielä VSP-pentu. Nyt siis keskitymme vaan nätöreenailuun ja agireenailuun jonku aikaa. Ajattelin jopa että näyttelyihin suunnistamme EHKÄ vasta ensivuoden puolella.

Sunnuntaina kävin hallilla Sulon kans reenaileen agia. On se niin mainio, että hymy korvissa oli mammalla koko ajan. Kepit menee kyllä niin vauhdikkaasti ei mitään epäröintiä ja suunnittelinkin että seuraavalla kerralla alamme opetella ohjureita. Kontakteille pysähtyy ihan itse, vaikka edelleen reenaamme vaan alastuloa pääsääntöisesti. Pieni radan pätkä ja lähdössä malttaa odottaa todella maltillisesti. Kyllä oli taas hyvä mieli reenin jälkeen :) Mitään kiirettä ei Sulon kans pidetä, vaan maltillisesti reenaillaan ja opetellaan kaikki tekemään oikein.
Illalla kävimme Annalankankaalla lenkillä. Seurana Tervosen Maarit, Susu ja Vilma. Tunteroinen käveltiin ja niin lenkistä nautti koirat sekä omistajat. Kiitos Maarit lenkkiseurasta!

tiistai 16. elokuuta 2011

viikko 32

Maanantaina Kari hoiti vielä koirien lenkityksen. Mullakin tauti alkaa helpottaa, koko päivänä ei ollut enää kuumetta :)

Tiistaina mä jo lähdin/pääsin poikien kans lenkille. Käveleskeltiin hyvin, hyvin rauhallisesti. Mitään hikilenkkejä ei vielä uskalla tehdä.

Torstaina ajeltiin iltapäivästä Annalankankaalle. Seuraksi saimme Karjalaisen Tiinan, Mimmin, Kertun ja Ninjan. Tunteroisen lenkki hissunkissun käppäiltiin. Eiköhän se pikkuhiljaa ala minunkin kunto nousta, toivottavasti :)

Perjantaina Onnin trimmailua ja pesu (tassut, kaulus ja mahakarvat "kikulikarvat"). Karjalaisen Tiina ajeli yöllä meille klo 01.45 ja sit ajelimme hakemaan Kuivalan Maikin kyytiin. Suuntana sitten Joensuu. Maikkulasta kyytiin poimimme Tervosen Maaritin. Niin lähti "keltainen paholainen" hurjastelemaan kohti Joensuuta kyydissä neljä akkaa ja viisi koiruutta.
Joensuussa olimma hyvissä ajoin ja luksusta meidän teltat oli valmiina pystytetty oikeen aitiopaikalle, suuret kiitokset siitä Tynin Seijalle ja Sipolan Juhalle!
Tuomarina lauantaina Cristian Stefanescu Romaniasta. Onni esiintyi ihan mallikelpoisesti, vaikka hieman oli häntä eläväinen. Mukavasti Onni pärjäsi omassa luokassaan jossa oli yhdeksän urosta. Onni siis ERI4 SA, arvostelu lisätty Onnin omalle sivulle.
Näyttelyn jälkeen ajelimme hotelli Kimmeliin jossa yövyimme. Koirat lenkitettiin ja syömässä käytiin, mutta väsy oli niin kamala että nukkumaan mentiin jo 22.30.
Sunnuntaina herätys klo 7.00 ja ei muuta kun koirat aamulenkille. Syötiin todella hyvä aamupala ja niin lähdimmä näyttelypaikalle jo yhdeksän aikaan.
Tuomarina Horst Kliebenstein Saksasta. Tänään Onni malttoi pitää hännän hyvin alhaalla, joten sen kans ei pahemmin taisteltu. Jotku hyvät tuoksut tuli kehän ulkopuolelta, koska ei millään meinannut malttaa seisoa vaan pyöri kun "häkkyrä". No, siinä taiteiltiin sitten koiran mukaan että miten seisotaan. Hyvin Onni taas pärjäsi, tuloksena ERI4 SA. Arvostelu lisätty Onnin omalle sivulle.

Näyttelyn jälkeen pakattiin auto ja nokka kohti Oulua. Matkalla poikkesimme Kajaanissa Lukkarin Miinan luona katsomassa IHANIA soopeli vauvoja. Voih, kyllä mun sydän pomppaili, oli ne kaikki kolme pentua niin syötävän sulosia! Matka jatkui kotia kohti. Maikkulassa "puotimme" Maaritin pois kyydistä ja sitten hurautettiin Haukiputaalle. Maikki "nakattiin" kotiin ja sitten päästiinkin ajelemaan jo meidän kotipihaan josta Tiina jatkoi omalla autolla matkaa kotiin.
Kyllä oli mahtava reissu, todella HUIPPU seurassa!!! Vatsalihakset kipeenä kun piti niin nauraa viikonlopun aikana, siis aivan huippu hauska reissu :) Kiitos Tiina, Maikki ja Maarit seurasta!!!

maanantai 8. elokuuta 2011

viikko 31

Tiistaina Onnin kans hallilla agiliitelemässä. Voi Ihanaa, Ihanaa miten onnistuneet omatoimireenit tehtiin. Pieniä radanpätkiä ja Onni toimi kuin unelma, love, love Onni!!! Nämä oli kyllä todelliset hyvän mielen reenit ja hyvillä mielin voimme startata seuraavissa kisoissa jotka on jo perjantaina :)

Illalla ajeltiin koko poika poppoon kans Annalankankaalle lenkkeileen. Seuraksi saatiin Karjalaisen Tiina ja Juha, Mimmi, Kerttu & Ninja, sekä Törmäkangas Kaija, Luna, Alma & hoitolainen Nipa. Tunteroisen lenkki käveltiin ja koiruudet nautti.

Keskiviikkona treffattiin Kaijan kans hallilla. Minulla mukana Sulo, Kaijalla Luna ja Alma. Tehtiin molemmat omaa keppireeniä ja kontaktireeniä. Yhdessä tehtiin pieni radan pätkä. Sulo on niin mainio, on innokkaana koko ajan ja kyselee mitä tehdään, mitä tehdään... :) Samalla otin myös odottamisreeniä, jätin Sulon kiinni sivuun ja menin itse kauemmas. Kaija meni Alman ja Lunan kans rataa. Wau, Sulo ei vikissy yhtään vaan odotti rauhassa paikallaan :) Kyllä tällä "pikkuherralla" löytyy hermoja, jes, jes :D

Kun mentiin hallille ja lähdettiin lämppärilenkille sanoin Kaijalle että mulla meinaa päätä särkeä, mutta en siihen kiinnittänyt huomiota reenejen aikana.
Kotiin ajellessa mulla tuli tosi heikko olo ja mahassa meinas pyörähellä. Menin heti levähteleen ja sitten alkoi palella aivan hirveenä. Karille tuumasin että ihan kun mulla ois kuumetta, vaikka yleensä jos joku tauti päällä mulle ei nouse kuume. No, mittari kainaloon ja hups kuumetta 38,5. Niin sitä sitten jäätiin sängynpohjalle makoileen. Yö oli kauhea...
Torstaina olo oli aivan karmea, päätä ja alaselkää särki, joka puolelta kolotti ja kuume 39. Soitin terveyskeskukseen ja epäilivät myyräkuumetta. Perjantaille aika verikokeisiin ja hoitajalle. Taas yö oli aivan kauhia ja yöllä tuli vasemman jalan nivunen kipeäksi, jota ihmettelin Karille.
Perjantaina aamulla kuume oli heti 39,5 ja lähdin verikokeisiin ja hoitajalle. Tulehdusarvot oli korkealla 65, kun normaali on alle 9. Hoitaja sitten kysyi että onko joku paikka kipeenä ja siinä sanoin että pää, selkä ja vasen nivunen. Sitten kysymys, onko hyttysen pistoa, johon minä että on nilkassa mutta se on parantunut. (Karjalaisen Tiinan kans keskiviikkona tästä hyttysen pistosta juteltiin ja sanoin Tiinalle että se ei ole yhtään punanen vaan ihan vaalea ja parantunut.) No, hoitaja halusi nähdä ja uups pistokohta oli ihan tulipunainen ja tulehtuneen näköinen. Siihen hoitaja heti että laittaa lääkärille, koska vaikuttaa että tämä on JÄNISRUTTO :( Lääkäri teki tutkimukset ja sama tuomio tuli lääkäriltä elikkä JÄNISRUTTO. Sain kahden viikon antibioottikuurin ja lisäksi särkylääkettä. Kävin vielä uudestaan verikokeissa. Tämän taudin aikana yöt on ollut aivan kauheita, se hikoilun määrä on jotain aivan käsittämätöntä. Saunassakaan en hikoile niin kun nyt olen yön aikana hikoillut, huh.
Niin jäi minulta ja Onnilta perjanti-illan agikisat väliin :(
Lauantai edelleen korkeassa kuumeessa. Sunnuntaina olisi ollut Kuopioon lähtö näyttelyyn, mutta ei minusta ollut lähtijäksi. ONNEKSI minulla on IHANIA YSTÄVIÄ jotka ottivat Onnin sunnuntaina mukaan. SYDÄMMELLISET KIITOKSET KARJALAISEN TIINA JA JUHA, OLETTE AARTEITA ARVOKKAAMPIA!!! Tiina kävi lauantaina trimmaileen Onnia kun mulla ei kertakaikkiaan ollut voimia tehdä edes sitä, KIITOS TIINA!

Sunnuntai aamuna ei ollut kuin 37 lämpöä, ihanaa lääke alkaa vaikuttaa. Makasin sängyssä ja jännitin millon kuuluu Kuopiosta uutisa. Hyviä uutisia kuuluikin, Onni sai EH:n tiukalta tuomarisedältä Rainer Vuoriselta. Onni oli taas "pullistellu" hännällään ;) Onnin arvostelu lisätty omalle sivulle.

En toivo kenellekkään tätä tautia, aivan järkyttävä. Ikävä kyllä sitä löytyy joka kesä ja tarttuu hyttysenpistosta. Kun hyttynen on käynyt "tonkimassa" jäniksenraatoa ja sattuu sitten pistämään ihmistä tauti tarttuu. Minä sain tämän hyttysen piston lenkkeillessä Annalankankaalla viime viikon torstaina, siitä tiedän kun sitä pistoa kutitti alussa tosi paljo, mutta sitten rauhottu.
Olkaahan tarkkoina hyttysenpistoista...
Kyllä mein poijat on ollut ihmeissään kun mamma vaan makaa, makaa ja makaa. Onneksi on Ihana aviomies Kari joka on hoitanut koirien lenkityksen täysin, minun sairastamisen aikana. KIITOS KARI RAKAS!!!