sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

viikko 30

Heti maanantaina aamulla menimme Sulo-Santerin kanssa Akuuttiin peitsikulmahampaan poistoon. Aika meillä oli klo 8.00 ja terveystarkastuksen jälkeen Sulo jäi sinne "nukkumaan". Mä ajelin vanhempieni luo ja odottelin puhelinsoittoa milloin saan hakea Sulon pois. Yhdentoista aikaa menin hakemaan Suloa ja poika oli vieläkin ihan pökkyrässä. Kotonakin nukuskeli pitkälle iltapäivään, mutta sitten alkoi jo virkustumaan. Nyt on pariksi viikoksi kaikki vetoleikit kielletty ja luitakaan ei meillä sitten syödä. Saimme kipulääkkeet ja antibioottikuurin mukaan kotiin. Toivotaan että suu alkaa hyvin paranemaan!!!
Sulo syö kyllä hyvin kipulääkkeen ja antibiootin, ottaa sen ihan kuin makupalan :)

Keskiviikko iltana käytiin Karin ja koiruuksien kans merenrannalla. Kaikki poijat kyllä kävi pikkasen kastelemassa tassujaan, mutta Edi meillä pääsi vain uimaan. Kyllä Edi nautti, heiteltiin keppiä mereen ja poika loikki/ui heti perään. Sulo oli kyllä irti, mutta ei lähtenyt perään. Onni ja Nasu oli kiinni, koska mä nyt säästelen näiden herrojen turkkia ihan näyttelyitä ajatellen... ja onpa itellä helpompi homma kun ei kaikkia neljää tarvi pestä kotiin päästyä :)

Torstai-iltana kävimme lenkkeilemässä Annalankankaalla ihan irtilenkin. Seuraksi saimme Tervosen Maaritin, Nipan & Susun kans ja Törmäkankaan Kaijan, Lunan & Alman kans. Tunteroisen lenkki käpyteltiin ja kyllä kaikki koiruudet justa hippasi sydämmensä kyllyydestä :)))

Juoksukoulu jatkuu edelleen... :)

poijat ottaa aurinkoa :)


sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

viikko 29

Maanantaina heti aamupäivästä lähdin Onnin ja Sulon kans hallille reenaileen. Sulon kans pieniä ohjauskuvioreenejä, kepit ja kontaktit. Sulo on kyllä niin innokas tekemään, oisko perinyt tämän isältään Ediltä :)
Sulolle tuli samalla "odottamisreeni" kun reenailin Onnin kans. Heti alkuun otin suihkepullon lähettyville, koska arvasin että sille tulee käyttöä. Muutamia kertoja täytyi suihkautella ja komentaa, koska alkoi vikistä kun reenasin Onnin kans. Hyvin Sulolle kuitenkin oppi menee perille ja lopussa osasi jo rauhoittua odottamaan rauhallisesti :) Tätä reeniä on tehtävä ja paljon!!! Onniahan en laita edes kiinni kun odottaa että reenaan Sulon kans ja tähän yritän pyrkiä myös Sulon kohdalla. Koiran täytyy oppia odottamaan rauhassa ja hiljaa, tapahtui ympärillä mitä hyvänsä!!!
Onnin kans reenailin pienen radanpätkän ja hyvin lähti ohjauksiin mukaan. Keppikulmia myös reenailtiin... Yhtään ainutta kertaa ei yrittänyt haukkua ja siitä olen todella tyytyväinen.

Illalla lenkkeiltiin Oulun Heinäpäässä Laurin jalkapalloreenejen ajan. Samalla kävin myös vähän testaileen nurmella Onnin ja Nasun kans liikkumista. Nurmi oli kuiva ja todella lyhyt, niin ei mitään ongelmia kummankaan kanssa. Nasulle vaan saa tulla vauhtia lisää, meinaa olla vähän "laiska" liikkuja hihnassa.

Olemme tehneet paljon "irtilenkkiä" ja nyt tein tähän asiaan muutoksen. Normilenkeillä tehdään sekä irtilenkkiä että hihnalenkkiä ja painotetaan enemmän hihnalenkkeilyyn. Yritän tällä tavalla saada Onnin ja Nasun liikkumaan paremmin näyttelyissä. Tietenkin minun pitää uhrautua nyt ottamaan enemmän juoksuaskelia, joten tämä on sekä Onnille, Nasulle ja minulle varsinainen "juoksukoulu" ja vaatimus on että poijilla hännät pysyy alhaalla. Edi ja Sulo juoksee mielellään myös hihnassa, eikä hännän kanssa ole mitään ongelmia. Aika sen näyttää tuottaako tämä tulosta... :)

Perjantaina Tervosen Maarit haki minut, Onnin ja Sulon kyytiin ja lähdimme Aini ja Tiina Kaltakarin järjestämiin Susadan-kasvattajapäiville Halosenniemeen Koljun majalle. Kerrassaan mahtava paikka. Koiria oli noin 40 ja kyllä vilskettä riitti. Aini ja Tiina oli loihtinut herkkuja niin immeisille kuin myös karvaisille ystävillemme (nakkeja tietty) :) Mennessä sanoin Maaritille että meidän Onni ei kyllä mene veteen, mutta, mutta toisin kävi. Onni löysi niin ihanalle tuoksuvan tyttösen että mennä porskutti sen perässä myös veteen ja siinä mä kauhistelin että lauantaina näyttelyyn meno... Ei auttanut, Onni kirmaili meressä ja mutaisessa rannassa todella iloisesti häntä tötteröllä.
Onni ja ihanalle tuoksuva tyttö :)
kuva Maarit Tervonen
Sulo ei mennyt veteen, mutta mudassa tarpoi senkin edestä. No, pesemällähän se koira puhdistuu... Pääasia oli että kaikilla oli mukavaa ja nautimme kyllä koko poppoo hyvästä seurasta, sekä pöydän antimista! Kiitos Aini ja Tiina!!!


Onni Tornio
kuva Senja Ylinen
Lauantaina Tervosen Maarit ajeli Hanin ja Susun kanssa meille ja me hypättiin Onnin ja Nasun kans kyytiin, suuntana Tornion KV.
Ilma oli lämmin, vaikka aurinko ei paistanutkaan. Sopiva ilma koiria ajatellen.
Tuomarina oli Anders Tunold-Hansen Norjasta. "Setä" osoittautui erittäin tiukaksi ja tarkaksi tuomariksi. Nasu ensin kehässä nuortenluokassa. Vieläkään ei Nasun liike ole sellaista rentoa, vaikka nyt jo juoksi vähän reippaammin kuin aikasemmin. Nyt sain itsekkin ottaa juoksuaskelia kun aikasemmin olen kävellyt ja "houkutellut" Nasua liikkumaan. Nasu esiintyi muuten kyllä todella reippaasti ja maltillisesti, tuloksena EH.
Onni avoimessa luokassa, jossa hurjat 14 urosta. Yksilöesiintymisessä Onni oli varsin "hyvällä päällä" ja malttoi esiintyä. Ensimmäistä kertaa Onni liikkui nurmella kuin UNELMA, häntä alhaalla ja rennosti!!! Tuloksena ERI :) Kilpailuluokassa oli viisi urosta ja tuomari sijoitti Onnin toiseksi, elikkä ERI 2 ja SA! Kolme urosta sai SA:n :) Parasurosluokassa se sit alkoi "häntätaistelu" eikä liikekkään enää ollut rentoa. Tuomari oli tarkka ja nostikin avouroksissa kolmanneksi jäänneen meidän edelle. Perusteluna sain vielä suullisesti sen että häntä nousi ja selkä pehmeni liikkeessä. Onni siis epävirallisesti PU5 ;) Tyytyväinen olen, koska tuomarilla koko näyttelyn ajan erittäin tiukka linja. Poikien arvostelut lisätty omille sivuille.
Tervosen Maaritin Susu sai EH:n ja Hani-mummu räjäytti potin ollen VET ERI1, SA, PN3 ja ROP-veteraani!!! Niinpä jäimme odottelemaan isoja kehiä.
Hienosti Hani jaksoi ja pääsi jatkoon kahdeksan parhaan joukkoon. Kyllä mua jännitti kehän laidalla, mutta niin tuomari kätteli Maaritin ja Hanin pois jättäen neljä koiraa enää kehään. Onnea Hirmuisesti Maarit ja Hani, mahtava menestys!!! Kiitos Maarit vielä kyydistä ja mukavasta seurasta!!! :D

Juoksukoulu jatkuu edelleen... :)))

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

viikko 28

Maanantaina ajelin poikien kanssa päiväksi mökille Kipinään. Voi sitä riemua kun poijat juosta kirmasi pihalla. Ilma oli todella lämmin ja aurinkoinen.
Kipinän mökillä

Tiistaina loikoiltiin ihan kotosalla. Vettä satoi koko päivän, joten ei paljo pihalla viihdytty. Normi lenkit kyllä tehtiin ja oltiin kaikki ihan "uitettuja koiria" :)

Keskiviikko, torstai ja perjantai oli normi eloa kotosalla.

Lauantaina Onnin ja Nasun kans Oulun KV näyttelyyn Äimärautiolle. Kun lähdettiin kotoa ilma oli ihan hyvä, mutta kun päästiin perille vettä alkoi sataa ja sitä sitten satoi koko päivän. Kumpikaan pojista ei liiku märällä nurmella ja niin häntä nousi liikkeessä. Mein "tötteröhännät" sai EH:n, tuomarina oli Andrew Brace Iso-Britanniasta. Poikien arvostelut lisätty omille sivuille.

Sunnuntaina myös Oulun KV ja sinne ajelin Onnin kans. Ilma oli ihana, aurinko paistoi. Tuomarina oli Lena Danker Suomesta ja hänellä kaverina vielä harjoitusarvostelija. Syyni oli siis todella tarkka. Onnikin seisoi varmaan pöydällä 10min kun kävivät koiran perusteellisesti läpi. Ajattelinkin että tämähän on ihan kuin "jalostustarkastus" ;) Onni esiintyi hyvin ja tulokseksi AVO ERI2 SA. Mamma oli yhtä hymyä, koska tiukka linja oli tuomarilla koko shelttikehän ajan. :D

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

viikko 27

Maanantai aamuna ajelin kaikkien poikien kanssa agikentälle Martinniemeen. Kävimme ensin lämppärilenkillä ja sitten reenailin agia.
Sulon kans pieni radan pätkä johon tuli valsseja. Kepit ja kontaktit reenailtiin myös. Nasun kans sama reeni. Molemmilla pojilla löytyi intoa ja vauhtia ratareenissä :)
Kokeilinpa myös Edin kans pitkästä aikaa pikku pätkiä joissa pari hyppyä ja putki, siitä lähetys kepeille, A-esteelle tai puomille. Hyvin oli kontaktit ja kepit hallinnassa :) On se vaan niin hurja vauhti Edillä, etten varmaan pystyisi pitkää rataa sitä ohjaamaan.
Onni ei tänään päässyt reenaileen ollenkaan, koska lepopäivä viikonlopun agiliitelyn jälkeen.
Reenailun jälkeen käytiin jäähyttelylenkki ja näki että poijat oli tyytyväisiä :))

Tiistaina heti aamusta ajeltiin Karin ja poikien kans lenkille Annalankankaalle. Rauhallinen lenkki tehtiin, koska meinasi olla jo todella lämmin heti aamusta. Kyllä vesi maistui poijille lenkin jälkeen.
Illalla ajelin OKK:n agikisoihin Haukkukeitaalle Onnin kans. Meidän ensimmäinen rataantutustuminen alkoi vasta klo 21.35, joten todelliset iltakisat. Eka radalla alku meni todella sujuvasti ja hyvin, mutta putkella Onni haukahteli ja siitä heti huomautus. Siinä sekosi meidän pakka ja tuloksena HYL. Toinen rata oli hyppyrata ja todella kimurantin radan oli Jämsän Jarmo tehny. Alku meni taas ihan mallikkaasti, mutta kun tultiin yhdelle putkelle jossa olin ohjauksessa myöhässä... Onni sujahti putkesta vauhdilla ulos suoraan minun jalkoihin ja siitä mamma teki todella komean "ilmalennon" maaten sitten maassa rähmällään. Siinä meni se ratasuoritus, mutta onneksi Onnille ei käynyt kuinkaan. Tarkistin heti että Onni liikkuu oikein ja kokeilin muutaman hypyn, eikä näkynyt mitään poikkeavaan. Kopeloin myös koko koiran läpi aristaako mistään, mutta onneksi ei reakoinut mitenkään!

Keskiviikkona ajeltiin Akuuttiin. Onnilla rokotukset ja silmätarkki. JEE, JEE, Onni täysin terve silmiltään!!! Nyt on sitten myös rokotukset kunnossa seuraavat 3-vuotta. Sulo kävi hammastarkissa ja niin varattiin peitsikulmurin poistoon aika, joka on maanantaina 25.7.11.

Lauantaina Tervosen Maarit tuli Susun ja Hanin kans ennen seitsemää meille. Pakattiin auto ja ajeltiin hakemaan Kuivalan Maikki, Duffy ja Agnes myös samaan kyytiin. Keltainen "paholainen" suuntasi keulan kohti Kemiä.
Tuomarina Irina Poletaeva, joka osottautui erittäin tiukaksi tädiksi. Näyttely oli nurmikentällä ja nurmi oli vielä aamusta märkä. Onni kun ei tykkää märästä nurmesta, pelkäsin ettei liiku yhtään. No, pelko oli osittain turhaa, mutta ei Onnin liike ollut yhtään niin rentoa kun on parhaimmillaan. Häntäkin meinasi vähän nousta, mutta ei pahasti. Onni esiintyi kyllä muuten todella mallikkaasti ja hienosti Onni sijoittui, tuloksena AVO ERI1 SA PU3 :) Onnin arvostelu lisätty omalle sivulle.

Onni Kemissä ERI1 SA PU3
Kuva Juha Sipola
Hienosti meni myös Maaritin ja Maikin koirilla. Duffy ERI1, Agnes EH, Susu ERI2 ja Hani ERI2. Sen verran vähän oli shelttejä tänään kehässä että näytelmät oli ohi meidän osalta parissa tunnissa. Päästiin siis ajelemaan kotia kohti jo kahdentoista aikaan. Mukava reissu Mahtavassa Seurassa, juttu lentää ja nauru raikaa :))) Kiitos Maarit ja Maikki mukavasta seurasta!!!

Onni kunnon "äijä"
kuva Juha Sipola


Sunnuntai otettiin poikien kans rennosti. Bayvanticit laitettiin taas kaikille ettei tulisi niitä ikäviä tuliaisia ulkoa, vielä niitä ei meidän poijista Onneksi ole löytyny! :)

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

viikko 26

Hellettä, hellettä pidellyt koko viikon :) Lenkkeilyä ja kaikenlaista pientä kivaa touhuiltu koiruuksien kans...

Lauantaina ajelin agikentälle koulutukseen. Kouluttajana meillä tänään Maria Aaltonen. Todella, todella kimurantti rata ja sitä mentiin Onnin kans pätkissä. Kyllä oli sen verran vaikeita paikkoja että ihan tosissaan sai mamma vääntää että saatiin onnistuneita suorituksia.

Sunnuntaina agikoulutukset jatkui ja kouluttajan Marko Mäkelä. Eikä kyllä yhtään helpommalla päästy, vaan töitä sai tehdä ihan kunnolla. Marko teetätti uusintoja niin kauan että tuli monta onnistunutta suoritusta. Kyllä lopussa tuntu että jalat ei kanna enää yhtään, kunto siis loppu totaalisesti.

Todella antoisa viikonloppu. Kiitokset kouluttajille Marialle ja Markolle, sekä kiitokset myös seurakavereille mukavasta viikonlopusta!