sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

viikko 25

Jee, jee nyt on Onni ollut agitauolla 3,5-viikkoa ja päästään reenaileen taas :))

Heti maanantaina ajeltiin aamupäivästä hallille omatoimisia tekemään. Todella mukava yllätys kun Riekin Pirkko ja Nucca sattui olemaan myös hallilla. Reenailtiin vuorotellen ja avustettiin toisia. Onnin kans alkuun hyppyjä ja putkea, halusin kokeilla heti miten reakoi tauon jälkeen. Hyvä on koiralla muisti, ei yrittänytkään haukkua vaan hyvin seurasi ohjausta ja meni todella näpäkästi.
Reenailimme myös kontakteja ja keppejä, sekä irtoamista. Kiitos Pirkko hyvistä neuvoista ja vinkeistä!

Sataa, sataa ropisee... mutta eihän me sokerista olla, joten kotimaastossa lenkkeillään vaikka välillä vettä tulee kuin saavista kaadettas. En kyllä tykkää yhtään näistä keleistä, mutta eipä näytä mein poikia häiritsevän kun lenkillä ollaan :)

Tiistaina ajelin taas hallille reeaileen Sulon kans. Pieni radan pätkä mentiin ja voi ihanuus kun jäbä on niin tohkeissaan. Kontaktit ja kepit reenailtiin myös. Eipä me kauan hallilla viivytelty, mukavia onnistumisia ja niin lähdimme 15min reenailun jälkeen jos pois. Turha jauhaa kakaran kans liian kauan. Parempi kun tulee mukavia onnistumisia ja jää hyvä mieli niin Sulolle kuin mammallekkin.
Illalla ajeltiin Annalankankaalle lenkkeileen. Seuraksi saatiin Tiina ja Juha + tytöt. Mukava tunnin lenkki käpyteltiin ja kyllä koiruudet nautti. Naurettiin että kyllä Mimmi on "hyvä jätkä", mennä viipotti poikien kans varsinkin Sulon. Samalla lailla merkkaili kuin mein poijat, siis ihan todellakin Mimmi "nostaa jalkaa", kyllä on mainio neiti :)

Voi mahoton, voi mahoton kun aika rientää...
Meidän Rakas Edi (Helskon Tsaikovski) täyttää tänään 22.6.2011 keskiviikkona 4-vuotta! Onnea Rakas Edi!!!
Edi 4-vuotta
Keskiviikkona tulla tupsahti postin mukana Nasun Shetlanninlammaskoirien näyttely-ykkösruusuke, sekä Onnin Shetlanninlammaskoirien agility-ykkösruusuke :D

Keskiviikkona Onni ja Nasu sai hieronnan Kirsin kätösillä. Kyllä siellä taas niitä jumeja oli, joten kyllä oli hieronta nyt paikallaan. Jospa poijat ois nyt vetreempiä kun Kirsi sai jumeja auottua :)

Perjantaina käväsin Onnin kans vielä hallilla reenaileen pikkasen agia. Keppikulmia ja muutamia hyppyjä sekä putkea.

Lauantaina aamulla starttasimme kohti Rovaniemeä. Matkaseurana Tervosen Maarit kennel Dash'ing, sekä Susu ja Hani. Minulla matkassa Onni, Nasu ja Sulo. Edi jäi kotiin naatiskelemaan rauhasta Karin kans.
Ensimmäisenä kehässä Sulo pentuluokassa. Tuomarina Lessi Chistyakova Venäjältä. Urospennuissa ei ollut muita, mutta Sulo esiintyi kuin unelma. Tuomarinhan ei olisi ollut pakko antaa KP:tä, mutta Sulo sen sai kera todella hienon arvostelun.
Narttupennut voitti Heidi Viitan Aada (Jeonan Amazing Star) ja niin kilpailimme Sulon kans heitä vastaan. Tuomari pähkäili pitkän aikaa päätöstä ja lopulta Aada vei pitemmän korren ollen ROP-pentu ja Sulo VSP-pentu.
Nyt olemme Sulon kans käyneet neljässä pentuluokassa ja joka kerta poika on saanut KP:n. Kolme kertaa ollut VSP-pentu. Eipä ois voinut paljo paremmin mennä :)
Seuraavana kehässä tepasteli Nasu nuortenluokassa. Tuomarina Dusan Paunovic Serbiasta. Nasu kyllä seisoo kuin tatti, mutta liike on vielä hakusessa. Mamma kun komentaa häntää, Nasu on sitä mieltä että enpä sit liiku. Tänään kuitenkin liike oli parempaa kuin pitkään aikaan, joten jospa se siitä ajan kans tulee :) Nasu oli ERI 2, SA, todella tyytyväinen olen :)
Avoimessa luokassa esiintyi sitten Onni. Onni ei ollut tänään yhtään sillä päällä että olisi halunnut esiintyä. Voi sanoa että varmaan ajatteli "EI VOIS VÄHEMPÄÄ KIINNOSTAA" ;) No, tuomarin mielestä Onni oli kuitenkin Erinomainen ja siitä saa olla kyllä todella tyytyväinen.
Poikien arvostelut lisätty omille sivuille.
Todella mukava päivä hyvässä seurassa!!! On ne niin mukavia nämä näytelmät kun välillä saa nauraa niin että vatsalihakset on kipeenä. Hyvin juttu lentää shelttiporukassa :D Kiitos Maarit matkaseurasta!

Sunnuntaina Onnin kans agikisoihin Virpiniemeen. Vettä satoi ihan kaatamalla kun saavuttiin kisapaikalle. Kysyin mentäessä, että onko aikataulussa ja kuulemma oli. Lähdimme siis rauhassa lämppärilenkille, koska olimme ihan ajoissa paikalla. Just kun tultiin autolle ja aloin vaihtaa/vähentää vaatetta, kuuluttivat jo rataantutustumiseen. Niinpä meikä oli sit vähän myöhässä, peeveli aloittivatkin aikasemmin. No, starttasimme kolmantena agiradalle ja voi, voi, kun mulla oli "aivot vielä narikassa". En edes tajunnu kun Onni haukahti muutaman kerran, vasta kun usean esteen jälkeen. Hyllyhän sieltä napsahti, mutta muuten ihan sujuvaa menoa.
Hyppyrata vaikutti aika kinkkiseltä kun käytiin tutustumassa, mutta niin starttasimme radalle toisena. Todella, todella sujuvaa menoa ja käännöksetkin meni todella nappiin. Niin tultiin puhtaasti aina toiseksi viimeselle hypylle asti. Mammalla oli niin kiire että ohjaus unohtui täysin kun juoksin vaan menemään ja kosh. Onni luki mun liikkeestä sen että pitää hypätä viimeinen hyppy ja niin jäi toiseksi viimeinen hyppy hyppäämättä. Set oli niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana :) Olen kerrassaan tyytyväinen tähän rataan, pari huomautusta "murraamisesta" ja Onni seurasi ohjausta täydellisesti. Mieltä lämmitti todella se kun radan jälkeen kuulin kommentin että mä "uskalsin" liikkua todella hyvin, enkä varmistellut mitään :))) Jeee, kyllä tästä on hyvä jatkaa...

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

viikko 24

Edelleen agitauolla Onnin kans ja niin myös tauolla Edikin. Mikolla on nyt keskittyminen suurempiin koitoksiin ja ei ehdi Edin kans reenaileen.

Lenkkeilyä kotimaastoissa ja kotihommia...

Keskiviikkona aamulla kävin lenkin kotimaastoissa Edin ja Onnin kans. Sitten ajelin Annalankankaalle Nasun ja Sulon kans lenkkeileen. Seurana Tiina, Mimmi, Kerttu ja Ninja, sekä Pia ja Late. Mukava tunnin lenkki käpsyteltiin ja kyllä koiruuksilla oli kivaa :) Sulo ja Late "löysivät toisensa" ja leikit käytti todella hyvin yksiin. Ei mitään isottelua ja pomottelua. Yllätys, yllätys Mimmi neitikin innostui poikia juoksuttamaan ja niin kolmikko mennä viuhtoi menemään Mimmi edellä ja pojat perässä :D
Illalla ajelin Nasun ja Sulon kans agikentälle viimeisiin ohjattuihin agireeneihin tälle keväälle/kesälle.
Sulo oli taas todella mainio, kaksi pikku rataa mentiin ja kyllä Sulo nyt hyvin seuraa minun ohjausta :)
Nasun kans myös pari rataa ja hyvin meni vauhdilla :)
Kiitokset Kilpiän Annalle ja Hyvärisen Kirsille hyvistä agireeneistä ja opeista!

Torstaina kävin Kaltakarin Ainin ja Nevalaisen Tarjan vetämissä nätöreeneissä Onnin kans. Hyviä vinkkejä saatiin... :)


Onni Haukiputaalla
Kuva Henna Tapojärvi

Sunnuntaina ajeltiin ihan oman kotikylän näytelmiin Virpiniemeen Onnin kans. Välillä satoi vettä kaatamalla ja välillä paistoi aurinko. Näyttely nurmikentällä joka oli välillä pitkää, välillä lyhyttä ja vieläpä MÄRKÄ. Eihän meidän "hienohelma" Onni voi sellaisella pohjalla liikkua mitenkään, mutta kuitenkin Onni sai Erittäin Hyvän. Olen todella tyytyväinen tähän, koska Onni ei koskaan ole liikkunut niin huonosti kuin tänään!!! Hyvä että pystyi seisomaan siinä nurmikolla kun sitä niin iletti, välillä yritti jopa kolmella jalalla seisoa kun ei muuta keksinyt :) Onnin arvostelu lisätty Onnin omalle sivulle.
Mahtava päivä oli kyllä muuten, meikä sai tirauttaa useampaan otteeseen kyyneleitä kun ystävien koirat pärjäsi niin hyvin. Kuivalan Maikin Duffy (Nice Try Dazzling Duff ) voitti tänään urokset, siitä serti ja niin tuli Haukiputaalle uusi SUOMEN MUOTOVALIO. Onnea Maikki ja Duffy!!!
Karjalaisen Tiinan ja Juhan ihana Kerttu ( Foxitar Kerttufox) voitti nartut ja oli myös ROP. Jäimme jännittämään myös ryhmäkehää ja voi mahoton sitä iloa ja onnea, Kerttu RYP1 ja BIS2 :D Onnea Tiina, Juha ja Kerttu!!!

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

viikko 23

Maanantai aamuna ajeltiin Karin kans Kuopioon valkoisella "koira-auto" mersulla katsomaan meille uutta tilavampaa "koira-autoa". Mukaan otettiin poijista Sulo-Santeri ja muut poijat jäi kotiin Laurin kans. Todettiin tämä meille uusi mersu oikeen sopivaksi meidän tarpeisiin ja niinpä tehtiin kaupat.
Ajeltiin sen jälkeen tervehtimään Edin kasvattajaa Helskon kenneliin. Oli kiva nähdä taas pitkästä aikaa Seijaa ja Erkkiä :)
Oltiin kotona vasta iltasella ja kyllä oli riemu ylimillään kun kotiin tultiin. Kolme kaverusta ei meinannu pysyä nahoissaan, niin iloisia olivat :D

Aaah, niin tuli helteet ja kyllä huomaa pojista että varjopaikkaa haetaan ulkona. Mielummin makoilevat kyllä sisällä kun sisätiloissa on viileämpää. Mitään pitkiä lenkkejä ei näillä helteillä voi tehdä, mutta ollaankin tehty useampi pikku lenkki päivässä.

Torstaina oli Sulon agireenit ja kyllä sattui sopivasti että reenit oli hallilla sisätiloissa kun ulkona todellakin helle.
Ensin reenailtiin ohjatusti rengasta ja mentiinpä myös hyppy-rengas joka Sulolta sujui todella mallikkaasti. Sen jälkeen reenailtiin tiukkaa valssikäännöstä ja voi jumankeikka kun Sulo luki mun ohjauksen täydellisesti. Ihan siivekettä "nuollen" kääntyi ja siinä ei voinut kun huokailla tyytyväisyyttä Sulon käsittämättömään reagointiin, miten lukee mun ohjauksen :)))
Pari muutakin radanpätkää mentiin ja aina se vaan hymyilyttää miten innolla Sulo suorittaa rataa, HUIPPU JÄBÄ :)))

Sulosta sen verran vielä että ikävä kyllä Sulolla on toisella puolella peitsikulmuri ja olenkin varannut ajan Akuuttiin hampaan poistoa varten. Hammas poistetaan henäkuun aikana. Päätös on myös tehty että Sulo jää meille kotiin vaikka peitsipeikko iski. En vaan voi luopua Sulosta kun olen nähnyt miten mainio agikoira siitä tulee. Olen kyllä todella pettynyt että Sulolle tuli peitsi :( odotukset oli että olisimme voineet näyttelyitä kiertää tuomarilla kuin tuomarilla, mutta nyt se ei sitten onnistu. Jalostukseenkaan Suloa ei voi käyttää ikävä kyllä :( Kyllä ottaa pattiin ja rankasti!!! Agility tulee siis olemaan minun ja Sulon pääharrastus. Siinä Sulo onkin vallan mainio :)

Perjantaina oli Nasun agireenit ja onneksi hallilla kun ulkona todella lämmin. Mentiin pari pitempää radanpätkää ja yllätys, yllätys Nasu meni oikeen vauhdikkaasti. Rengas meinasi vaan tälläkertaa tuottaa tuskaa, mutta lopussa sekin alkoi sitten löytyä.

Viikonloppuna ei ollut mitään menoja, joten naatiskeltiin olosta ihan kotosalla. Sunnuntaina ei enää ollut niin lämmin kun muinapäivinä ja päästiin tekemään jo "kunnon lenkki" :)))

Sulon peitsikulmuri

peitsikulmuri


sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

viikko 22

Kesää odotellaan... Lenkkeilyä kotimaastoissa, sekä Annalankankaalla ja kotihommia puuhastellessa :)
Nyt kun pidän Onnin kans agista taukoa on saanut itseä toppuutella, että ei hurauta agikentälle reenaileen ja keskittyy vaan "kunnon kohotukseen".
Kyllä välillä tekee hyvää oleskella ihan kotosalla viikonloppuisinkin. Laskeskelin että kolme viikonloppua saa olla öllötellä eikä ole menoja näytelmiin, eikä agikisoihin. On sitä mentykin alkuvuosi "tukka putkella", joten mukava hengähtää välillä :))

Perjantaina pääsin kuitenkin agikentälle kun ensin oli Nasun reenit ja sen perään Sulon reenit.
Nasu yllätti todella positiivisesti. Mentiin yhdeksän esteen rata ja kun mamma oikeen kehui/kannusti, Nasu meni vauhdilla ja varmuuttakin löytyi. Toisena reeninä takaleikkaus ja ups olisi pitänyt mennä putkeen, mutta Nasu ei suostunut sinne menemään??? Sitä ihmeteltiin Kirsin kans ja syykin löytyi... Putkessa oli vettä ja eihän meidän "hienohelma" voi sellaiseen putkeen mennä :)) Tehtiinkin reeni kuivalla putkella ja hyvin meni. Pöytä reeniä, keppejä, kontakteja ja rengasta myös reenailtiin. Nämä esteet Nasu taitaa jo aika mallikkaasti.
Sulon reeneissä myös pieniä radan pätkiä ja jäbähän mennä hurauttelee todella vauhdikkaasti ja innolla. Anna suositteli palkan vaihtoa leluksi ratareeniin ja se toimi todella hyvin Sulolla. Aikasemmin olen käyttänyt radanpätkillä namipalkkaa. Pöytää, keppejä, kontakteja ja rengasta myös reenailtiin.

Eipä tule "vieroitusoireita" agiin kun saa näiden kahden hurjapään kans reenailla Onnin tauon aikana :D

Meillä ei ole vielä löytynyt poijista iljettäviä otuksia elikkä siis punkkeja *koputtaa puuta*, joten laitoinpa jo toisen kerran Bayvanticit kaikille. Toivottavasti ei tulekkaan!!!