sunnuntai 30. tammikuuta 2011

vk 4

Niin se taas viikko mennä hurahti. Poikien kanssa ollaan touhuiltu vaikka ja mitä. Olen alkanut ihan tosissaan opettaa kotona että kun ovikello soi, ei haukuta. Meillä kun on ollut oikea "poikakuoro" aina ovikellon soidessa tai jos joku on yleensäkkin tullut sisään ulko-ovesta. Sen verran olemme viikon aikana edistyneet, että enää eivät hauku kun joku tulee sisään, mutta ovikelloreeni jatkuu edelleen... Nyt en anna periksi tämän koulutuksen suhteen!!! Tämä vaatiin piiiiitkäää pinnaa, eikä se pinna saa nyt katketa :))))

Keskiviikko aamuna kävimme Nasun kanssa reenailemassa agia, seurana meillä Tarja, Mina ja Maisa. Reenasimme kontakteja, keppejä, keinua, rengasta ja irtoamista. Mukava oli reenailla ja keinua pystyimme ottamaan myös kun Tarja oli apuna :)
Keskiviikkona oli myös Sulo-Santerin pentukurssi ja aiheena paikallaolo, kehonhallinta, katsekontakti ja liikkuminen. Kotitehtäväksi saimme sisääntulo/ulosmeno reenin.

Torstaina taas ilta oli lämmittelylenkkiä ja jäähyttelylenkkiä oikeen urakalla kun Onnin ja Edin agireenit. Onnin kanssa ratareenissä välistäveto, takakierto ja päällejuoksu. Saatiinhan me onnistuneita suorituksia, vaikka kyllä voi sanoa että se oli "taistelu voitto" :)
Edin kanssa tekniikkareenissä aiheena välistäveto, takakierto ja päällejuoksu. Täytyy sanoa että helppoa se ei ole, vaikka Onnin kanssa niitä olin jo aikasemmin reenailtu. Edi on niin "intopinkeenä" että harjotukset menee kyllä aika lailla siihen rauhoittumisen harjoitteluun. No, jospa se joskus tuottaisi tulosta!?

Perjantaina ajelin Onnin ja Nasun kanssa reenaileen. Onnin kanssa harjoiteltiin torstain välistävetoa, takakiertoa ja päällejuoksua. Lisäksi puomille lähetystä niin että putken suu oli ihan vieressä. Onni kun on "putkihullu" se teetti töitä, mutta kyllä onnistumisia saatiin. Onnin kanssa myös harjoiteltiin rauhoittumista radalla kun meinaa käydä kuumana ja sitten alkaa louskuttaa mulle, nyt siihen tehtiin stoppi. Onni on kyllä niin kovapäinen, että tätä saadaan varmaan reenata joka reeneissä.
Nasun kanssa reenailin kontakteja, keppejä, rengasta, muuria ja irtoamista. Aikas hyvällä mallilla alkaa kontaktit olla, mutta niissä en anna yhtään perää joten reenaamme niitä jatkossakin... :)

Lauantaina kävimme Annalankankaalla shelttilenkillä, joka oli todellista umpihankikävelyä. Mukana oli 29 ihanaa shelttiä omistajineen. Yleensä olemme tehneet tunteroisen lenkin, mutta nyt lenkillä meni 1h 45min. Kyllä oli poijatkin kotona hiljaisia lenkin jälkeen :)

Sunnuntaina aivan kertakaikkiaan mahtava ilma, aurinko paistaa ja pakkasta -12. Aamusta teimme heti tunteroisen hihnalenkin ja illalla on tarkoitus myös lenkkeillä jos pakkanen ei tuosta kovin paljo nouse.

maanantai 24. tammikuuta 2011

viikko 3

Viime viikolla lenkkeiltiin myös täällä kotimaastoissa ja poijat kävi reenailemassa.
Sulo-Santerin kanssa keskiviikkona pentukurssilla harjoiteltiin kehonhallintaa, paikalla oloa, rauhoittumista ja seuraamista. Näitä myös reenaillaan kotosalla ja myös luoksetuloa.
Torstaina reenivuorossa agiliitämisessä Onni ja Edi.
Onnin kanssa oli tekniikkareenit, jossa aiheena välistäveto, takakierto ja päällejuoksu. Takakierto ja päällejuoksu alkoi jo reenejen aikana sujua, mutta välistäveto tuotti "tuskaa" kun ohjaaja on liian hidas tämän "sähikäisen" kanssa. No, toivotaan että reenaamalla, reenaamalla saadaan tämäkin onnistumaan tulevaisuudessa :)
Edin kanssa reenailtiin viimeviikon tekniikoissa harjoiteltuja valsseja ja twistejä radalla. Yllättävän hyvin onnistuttiin Eemelin kans :)
Perjantaina käytiin sitten Nasun kanssa reenaileen tauon jälkeen. Yllätys oli miten hyvin meni kepit ja kontaktit, ei ollut opit unohtunut tauollakaan. Irtoaminen onnistui myös hyvin kun namipalkka odotti Nasua, sehän se paras palkka mein Nasulle kun on niiiin perso :)))) Harjoiteltiin myös rauhoittumista ja leikkituokiokin pidettiin.

Sulo-Santeri 14vk

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Rukalla 16.-19.1.2011

Ajeltiinpa sunnuntaina Rukalle, hienosti meni matka vaikka Sulo-Santeri ei aikasemmin ole ollut niin pitkää matkaa autossa. Hiljaa nukuskeli koko matkan omassa häkissä, kyllä selvästi seuraa mein muita poikia matkustamisen suhteen kun ei mitään ongelmia :)
Rukalla olimme minun vanhempien mökillä, ulkoilimme ja rentouduimme. Poijat nautti vapaana juoksemiseta ja kyllä makeasti nukutti kun mökille päästiin.
Kotiin ajeltiin keskiviikkona ja matka meni yhtä hyvin kuin mennessäkin. Ihana reissu!!!


torstai 13. tammikuuta 2011

13.1.2011

Tänään on tullut tehtyä oikeen urakalla "lämmittelylenkkiä" ja "jäähyttelylenkkiä" kun Onnilla ja Edillä oli agireenit.
Onnin kanssa kokeilimme radan yhteydessä valsseja ja twistejä, mitä eilen reenailtiin tekniikkareeneissä. Kouluttajana meillä oli Aaltosen Mikko ja saihan se Mikko mullekki "taottua" päähän että miten se menee :) Jes, jes vihdoinkin useampi onnistunut suoritus ja hymyssä suin lähdimme hallilta.
Edi on ollut puolen vuoden tauolla agista ja mua jänskätti että miten meidän käy. Huokailin meidän vuoroa odotellessa että saa nähdä lyönkö kinttaat tiskiin heti kun Edi oli niin täpinöissä. No, tekniikkareeniä oli tiedossa Kaplaksen Marin opissa ja ylläri, pylläri minulle oli että valssit ja twistit meni odotettua paremmin. Siis mulla toimi jopa jalatkin ihan oikein :) Edi oli kerrassaan huippu, seurasi minun ohjausta todella, todella tarkasti. Kyllä voi sanoa että tauko on tehnyt terää!
Hyvillä mielin lähdimme Edinkin kanssa hallilta, tästä on hyvä jatkaa...

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

12.1.2011

Tänään aloitimme Sulo-Santerin kanssa Active Dogin koirakoulussa pentukurssin agilityyn tähtääville, vaikka eihän näiden pentujen kanssa vielä  mistään agilitystä voi puhua. Pääpaino kurssilla on kehittää koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä. Kurssilla harjoitellaan koiran motivointia, rauhoittumista ja hallintaa. Meidän kurssia vetää Mari Kaplas, joten olemme erittäin hyvässä opissa :)
Kurssilla on kuusi pentukoiraa ja meidän ryhmässä kaikki pennut olivat erirotuisia. Kiva kun Sulo-Santeri pääsee tutustumaan suunnilleen samanikäisiin erirotusiin koiriin. Tänään harjoittelimme mm. kontaktia, leikkimistä, luoksetuloa ja mentiinpä lopussa yhden kerran ihan agilityeste elikkä putki.
Mukavasti meni meidän ensimmäinen kurssikerta ja saatiinpa vinkkejä miten reenaillaan kotona.
Käväsinpä sitten kotona vaihtamassa koiraa ja takaisin hallille.
Onnin agilityreenit alkoi ja tänään aiheena valssit ja twist. Voi hyvänen aika kun se on vaikeeta mulle. Ei meinaa jalat ja kädet toimia oikein, vaikka aivot yrittää kuinka antaa käskyjä :) No, saatiin muutamia onnistuneita suorituksia ja reeneistä jäi ihan mukava mieli.

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

9.1.2011 Kajaanin KV

Aamulla oli herätys klo. 04.00 ja pirteänä ylös. Mersun keula starttasi kohti Kajaania viiden aikaan. Seurana minulla Karjalaisen Tiina joka lähti ihan turistiksi mukaan ilman koiria, minulla mukana Onni ja Nasu.
Hienosti näyttely alkoi, Nasu JUN ERI 1, SA :) Nasu oli ainoa joka sai junioriuroksissa SA:n ja arvostelu oli todella hieno.
Onni tepasteli Avouroksissa ja pokkasi hienosti ERI:n :)
Niin tuli tämän vuoden näyttelyt korkattua Erinomaisesti!

8.1.2011

Annalankankaan lenkki, mukana 23 ihanaa shelttiä omistajineen.

perjantai 7. tammikuuta 2011

7.1.2011

Käytiin tänään Annalankankaalla lenkkeilemässä. Seurana Maarit, Seija, Tiina ja Juhat, sekä tietenkin heidän ihanat karvaiset neitokaiset. Kyllä mein poijilla oli kivaa neitokaisten kanssa :)
Tuli tehtyä ihan "hikilenkki" kun lunta oli niin paljo että meni kahlaamiseksi. Kyllä siellä monta tassuparia mennä viipotti kun shelttejä oli mukana yhteensä 16. Mein Sulo-Santerikin viipotti muiden mukana kuin vanha tekijä, välillä mamma kyllä kanteli sylissä ettei pienokaiselle lenkki käynyt liian rankaksi.

torstai 6. tammikuuta 2011

Puttaanpoikien blogi aukaistu

Täällä testailaan osaako Päivi käyttää tämmöistä blogia, Maarit on kaverina ja henkisenä tukena :)